Recept: Veganski tatarski biftek

Če še ne veste, kaj v prihajočih prazničnih dneh pripraviti za najbližje, je odlična ideja veganski tatarski biftek oziroma lečin namaz. Priprava je zares enostavna.  

Recept: Veganski tatarski biftek (foto: irispotatolover.rocks) irispotatolover.rocks
19. 12. 2018

Sestavine: 

  • 3/4 skodelice (približno 150 g) kuhane rjave leče
  • 1/4 skodelice (4 ali 5 kosov) v olju vloženih rdečih paradižnikov
  • 1 srednja čebula (ali 2 mladi čebuli)
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička gorčice
  • 1 čajna žlička kaper
  • 1 čajna žlička olivnega olja poper
  • paprika v prahu
  • svež peteršilj

Priprava: 

1. Vložene paradižnike dobro odcedimo in s pomočjo papirnatih kuhinjskih brisač odstranimo odvečno olje.

2. Vse sestavine damo v eno posodo in s paličnim mešalnikom zmešamo do gladkega. Potresemo s sesekljanim peteršiljem, položimo v hladilnik za kakšno uro ali dve ter postrežemo.

Recept: Iris Bremec

Več receptov najdete na Irispotatolover.rocks in v praznični knjižici tukaj. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri