Recept: Lečina bolonjska omaka

Ko se vam zahočejo testenine na bolonjski način. 

Recept: Lečina bolonjska omaka (foto: Sabina Turk) Sabina Turk
29. 6. 2017

Sestavine: 

  • 2 skodelice kuhane leče (malo manj kot 1 skodelica suhe leče)
  • 1 konzerva paradižnikove mezge
  • 1 velika čebula
  • 1/2 rdeče paprike
  • 1 korenček 
  • 2 stroka česna
  • svež ali posušen origano, timijan in bazilika (približno 1/2 čajne žličke vsake)
  • ščep muškatnega oreščka
  • sol in poper
  • olje

+ po želji testenine ali zelenjava

Priprava: 

1. Skuhamo lečo, da je mehka (pazimo, da ne prekuhamo).

2. V veliki ponvi segrejemo malo olja na zmernem ognju, dodamo narezano čebulo, sol, poper, muškatni orešček in počakamo, da se zmehča. Nato dodamo narezano papriko, korenček in česen.

3. Dodamo paradižnikovo mezgo in začimbe ter kuhamo nekje 10-15 minut.

4. Dodamo še kuhano lečo ter zmešamo. Postrežemo s poljubnimi testeninami (če nočete testenin, si lahko pripravite bučkine špagete). 

Recept in fotografije: Sabina Turk, Hearty Vegan Kitchen

Poglejte si še:

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri