Ko se vam zahočejo testenine na bolonjski način.
Sestavine:
- 2 skodelice kuhane leče (malo manj kot 1 skodelica suhe leče)
- 1 konzerva paradižnikove mezge
- 1 velika čebula
- 1/2 rdeče paprike
- 1 korenček
- 2 stroka česna
- svež ali posušen origano, timijan in bazilika (približno 1/2 čajne žličke vsake)
- ščep muškatnega oreščka
- sol in poper
- olje
+ po želji testenine ali zelenjava
Priprava:
1. Skuhamo lečo, da je mehka (pazimo, da ne prekuhamo).
2. V veliki ponvi segrejemo malo olja na zmernem ognju, dodamo narezano čebulo, sol, poper, muškatni orešček in počakamo, da se zmehča. Nato dodamo narezano papriko, korenček in česen.
3. Dodamo paradižnikovo mezgo in začimbe ter kuhamo nekje 10-15 minut.
4. Dodamo še kuhano lečo ter zmešamo. Postrežemo s poljubnimi testeninami (če nočete testenin, si lahko pripravite bučkine špagete).
Recept in fotografije: Sabina Turk, Hearty Vegan Kitchen
Poglejte si še: