Recept: Veganski tiramisu

Odlična italijanska sladica, ki nikoli ne razočara. Tokrat v različici brez jajc in mlečnih izdelkov! 

Recept: Veganski tiramisu (foto: profimedia) profimedia
21. 12. 2017

Sestavine: 

  • 1 skodelica (240 ml) rastlinskega mleka
  • 2 čajni žlički jabolčnega kisa
  • 200 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1⁄2 čajne žličke sode bikarbone
  • 8 jedilnih žlic veganskega masla
  • 12 jedilnih žlic sladkorja (lahko uporabite kokosov sladkor) 
  • 1⁄4 čajne žličke soli
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 skodelice kuhane kave (lahko uporabite žitno kavo)
  • 2 zavitka (=600 g) svilnatega tofuja
  • 1⁄2 skodelice agavinega sirupa
  • 2 zreli banani
  • kakav v prahu

1. Rastlinsko mleko zmešamo z jabolčnim kisom ter pustimo, da zmes nekaj minut stoji.

2. Moko presejemo in ji primešamo pecilni prašek ter sodo bikarbono.

3. Vegansko maslo zmešamo skupaj s sladkorjem, soljo in vanilijevim ekstraktom. Počasi primešamo zmes mleka in kisa ter postopoma dodajamo še suhe sestavine, vse dokler ne nastane homogena zmes. Biskvit pečemo v srednje velikem pekaču približno 20 minut na 180°C in počakamo, da se popolnoma ohladi.

4. V drugi posodi do gladkega zmešamo svilnat tofu, agavin sirup ter banani.

5. Z okroglim modelčkom izrežemo kroge primerne velikosti (ni potrebno, da so popolne oblike). Krog biskvita na hitro pomočimo v kavo ter ga položimo na dno izbranega kozarca. Na biskvit damo nekaj kreme iz svilnatega tofuja ter potresemo s kakavom v prahu. Vse še enkrat ponovimo. Preden tiramisu postrežemo, naj vsaj nekaj ur počiva v hladilniku.

Recept: Iris Bremec

Več receptov najdete na Irispotatolover.rocks in v praznični knjižici tukaj. 

Poglejte si še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri