Filipinski spomladanski zvitk

5. 3. 2012
Deli
Filipinski spomladanski zvitki

Skrivnostna dežela, kjer je življenje mirno, lepo, enostavno in kjer svoboda pomeni več kot materialne dobrine. Poležavanje pod palmo, kopanje v turkizno modrem morju, obkroženi z ljudmi, ki jih nasmeh spremlja na vsakem koraku ... In raj tudi za tiste, ki ste željni novih okusov.

Filipinski spomladanski zvitk

Podobni so kitajskim zvitkom, le da niso ocvrti. Ponudite jih lahko kot predjed, prigrizek ali lahko jed z riževo prilogo. Na Filipinih jih običajno jedo tople za poznopopoldansko večerjo. Nadevu lahko dodate še kalčke, gobe ali drugo zelenjavo.

Sestavine za 8 zvitkov:

  • 3 žlice olja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 2 sesekljani šalotki
  • 400 g mletega mesa (svinjskega, piščančjega, rakovega ali mešano)
  • 80 g naribanega korenja
  • 80 g naribanega zelja
  • 100 g na rezine zrezanih bambusovih vršičkov (iz pločevinke)
  • 2 žlički soli
  • 2 žlički črnega popra
  • 2 žlički riževega vina (ali suhega šerija)
  • 8 'palačink' iz riževega testa, ki niso za cvrenje (dobite jih na policah z azijsko hrano)
  • 8 listov zelene solate
  • sladka sojina omaka s česnom

Priprava:

V ponvi segrejte olje in na njem med mešanjem popražite česen in šalotko, le toliko da zadišita (15–30 sekund). Dodajte mleto meso in ga pražite približno 3 minute. Med praženjem ga ves čas mešajte in grudice s kuhalnico sproti zdrobite.

Nato dodajte zelenjavo in jo med mešanjem pražite približno 5 minut, da se malce zmehča. Začinite s soljo, poprom in riževim vinom ter odstavite s štedilnika.

Riževe plošče obložite s po 1 listom zelene solate in  2 žlicama nadeva. Plošče z leve in desne zapognite navznoter in jih tesno zvijte.

Zvitke postrezite z omako.

Novo na Metroplay: O duhovnih praksah v psihoterapiji | Prof. dr. Borut Škodlar