Lahki in energetski recepti

1. 9. 2010
Deli
Izberite tudi vi lahko, prijetno in učinkovito razstrupljevalno metodo!

Kot rada ponavlja Chico Shigeta, smo to, kar JEMO. V prvem tednu prečiščevalnega prehranskega režima  je potrebno odločno PRESEKATI z običajno prehrano. V naslednjih dveh pa URAVNOTEŽITE PREHRANO tako, da v svoje obroke vključite malo piščanca, rib, jajca in morske sadeže.

Lahki in energetski recepti

(količine so za eno osebo)

Sadni napitek po želji

V mešalniku zmeljite banano, 1/3 očiščenega ananasa, sok ene pomaranče, 1/3 svežega manga in košček ingverja.
Zmeljite jabolko, 200 g jagod in 100 g malin.
Zmeljite banano, 1/2 grenivke in 100 g jagod.

Spomladanski zavitki

Navlažite 2 lista riževega papirja, nanju položite nadev iz 4 na pari kuhanih strokov stročjega fižola, na paličice narezanega korenčka, nekaj sojinih poganjkov, nekaj narezanih lističev zelene solate in koriandra ter oblikujte zvitke.

Za omako potrebujete 2 žlici sezamove kaše, centimeter na drobno narezanega ingverja, 2 žlici limoninega soka, žlico javorovega sirupa, žlico sojine omake, žličko sezamovega olja, žlico olivnega olja in nekaj kapljic tabaska.

Solata z ajdo

Zarumenite 50 g ajde, dodajte 2 dl vode, 20 minut kuhajte na srednje močnem ognju, nato odcedite vodo. Nekaj zelene solate in na kocke narezano 1/4 avokada razpore­dite po krožniku in prelijte z mešanico kuhane ajde, žlico nasekljane šalotke, žlico nasek­ljanega peteršilja, 2 žlicama limoninega soka, 2 žlicama olivnega olja, soli in popra.

Kumarična juha z meto

Zmeljite kumarico, 2 dl ledene bio zelenjavne juhe, 6 lističev mete, sol, poper in 2 žlički jabolčnega kisa.

Presna solata

Na podlago iz rimske solate potresite 50 g naribanega korenja, 50 g naribanega sladkega janeža in 30 g sojinih poganjkov ter prelijte z omako, pripravljeno iz žlice olivnega olja, žlice sezamovega olja, žlice sojine omake, žličke omake nuoc mam (ribja omaka), žličke medu, žličke jabolčnega kisa in stroka nasekljanega česna.

Zelenjavna solata s sojino smetano

Na pari 15 minut kuhajte korenček, narezan na 5-milimetrske rezine. Po petih minutah dodajte 3 vršičke cvetače, 3 vršičke brokolija in na večje kose narezan beli del pora. Na drobno narežite 5 šampinjonov in jih skupaj z žlico nasekljane čebule dodajte nasekljanemu česnu, ki ste ga porumeneli na žlički olivnega olja, ter na šibkem ognju pokrito kuhajte 3 minute. Dodajte 150 ml sojine smetane, zelenjavno jušno kocko, sol in poper ter z omako prelijte zelenjavo.

Hitri ‘kuskus’ z zelenjavo

Nasekljate čebulo in strok česna. Popražite ju na žlici olivnega olja in dodajte žlico paradižnikovega koncentrata, 100 ml precejene paradižnikove juhe, 1 dl vode, 1/2 žličke kumine, 1/2 žličke koriandra, 1/2 žličke paprike, sol, poper in konico noža začimbe harisa. Kuhajte 3 minute, nato dodajte narezan korenček, 1/2 rdeče in 1/2 rumene očiščene in narezane paprike in pustite kuhati še 5 minut. Dodajte na koščke narezano bučko in skodelico čičerke. Kuhajte nadaljnjih 10 minut. Postre­zite s polnovrednim pšeničnim zdrobom.

Spomladanska solata s polnovrednim rižem

75 g polnovrednega riža kuhajte 30 minut. Odcedite vodo in riž zmešajte s pestjo na pari kuhanega zelenega graha, pestjo narezane rukole in pestjo špinačnih vršičkov. Začinite z gomasiom, poprom, sojo in žličko olivnega olja. Postrezite z avokadovim pirejem.

Naj bo vaša prehrana izvor dobrega počutja.

Razstrupljevalna metoda Chico Shigeta

Novo na Metroplay: O psihiatriji in duševnih motnjah | Anica Gorjanc Vitez