Pomembno je, kako začnemo dan

Če zjutraj, ko se zbudimo, takoj začnemo premišljevati o vsem, kar moramo postoriti čez dan, dneva preprosto ne moremo začeti dobro, obenem pa se nam bo vse skupaj vrnilo s slabimi sanjami.

Pomembno je, kako začnemo dan (foto: Shutterstock) Shutterstock
9. 10. 2015

Ajurvedska zdravnica dr. Verma še enkrat opozarja, da je treba poskrbeti zase in obenem biti discipliniran, da delamo, kar je dobro za nas. Dr. Verma za zjutraj svetuje dihanje, s katerim predihamo celo telo. Tudi spanje je zelo pomembno in pred njim lahko prosimo, da nam temina noči prinese miren in globok počitek.

ZJUTRAJ

Zjutraj, ko se zbudite, pomislite na sonce in v mislih vizualizirajte njegovo podobo, ali pa sedite z obrazom obrnjeni proti vzhodu in se zahvalite svetleči se krogli za novi dan življenja. Nato vstanete, si vzemite deset minut in temeljito predihajte celo telo. Po tem 'tretmaju' ne boste potrebovali jutranje kave ...

Z naslednjim ravnanjem boste le škodovali svojemu zdravju, zato jutro začnite nežno do sebe:

- Ne planite iz postelje, temveč bodite ob prebujanju nežni do svojega telesa in uma, saj potrebujeta čas, da bi prešli iz stanja nedejavnosti v stanje delovanja.

- Če zjutraj le hitite, preden se odpravite v službo, najverjetneje trpite za zaprtjem, ki je osnovni vzrok številnih obolenj. Tako ravnanje pomeni, da ste neprijazni do svojega telesa, nasledek takega ravnanja pa se bo slej ko prej pokazal v vašem zdravstvenem stanju.

- Dan začnite šele po odvajanju blata.

- Po jutranjem prhanju se ne izpostavljajte prepihu, saj lahko nenadno izpostavljanje mrazu takoj okvari vato.

Celoten članek lahko preberete v tiskani reviji Sensa oktober/november

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri