Sensa kuharski tečaj: Sladica, ki se odlično poda k skodelici kave

Na Sensa kuharskem tečaju, v prijetnem okolju kuhinje in v družbi strokovnjaka za prehrano - Maria Sombolca, smo pripravili odlično sladico, ki si jo lahko privoščite brez slabe vesti in odšli domov bogatejši za čudovito izkušnjo.

Sensa kuharski tečaj: Sladica, ki se odlično poda k skodelici kave (foto: Mateja Jordović Potočnik, shutterstock) Mateja Jordović Potočnik, shutterstock
17. 12. 2011

Bučkini kolački z goja jagodami

Zakaj ta izbor?

Ker se ne moremo nasititi buč. In ker bo spet zadišalo po sezonskih aromah.

Takšno sladico si lahko privoščite brez slabe vesti, saj ne vsebuje dodanega sladkorja – le naravno prisotne, pa še teh je razmeroma malo, saj jih dodani bučni pire ohranja v ustreznem razmerju.

Mafin ali dva lahko občasno nadomestita tudi kakšno malico. Preverjeno se odlično podajo k skodelici ekološke kave.

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 300 g polnozrnate moke (ovsenih kosmičev ali ovsene moke + ovseni kosmiči)
  • 300 g bučnega pireja (muškatne ali hokaido buče)
  • 100 g rozin (goji jagode ali brusnice)
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ¼ žličke ingverja v prahu ali sveže nastrgane ingverja
  • ½ žličke naribanega muškatnega oreščka
  • 1 žlička cimeta v prahu


PRIPRAVA: Posebej zmešamo suhe in posebej mokre sestavine; vmešamo suhe sestavine v mokre in nadevamo model za pečenje; pečemo 25 min na 180°C.

Besedilo: Ž. K., fotografije: Mateja Jordović Potočnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri