Sensa kuharski tečaj: Večerje

Kako smo na Sensinem kuharskem tečaju pričarali srečno hrano - tokrat vam predstavljamo recepta za zdravo in okusno večerjo: bučne mafine z goji jagodami in Real food Brownies.

16. 5. 2011

Bučni mafini z goji jagodami

  •  2 jajci
  • 300 g polnozrnate moke (ovsenih kosmičev ali ovsene moke + ovseni kosmiči)
  • 300 g bučnega pireja (muškatne ali hokaido buče)
  • 100 g rozin (goji jagode ali brusnice)
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ¼ žličke ingverja v prahu ali sveže nastrgane ingverja
  • ½ žličke naribanega muškatnega oreščka
  • 1 žlička cimeta v prahu

 

PRIPRAVA: Posebej zmašemo suhe in posebej mokre sestavine; vmešamo suhe sestavine v mokre in nadevamo model za pečenje; pečemo 25 min na 180° C.

Real food Brownies

  •  1 ¼ skodelice velikih datljev
  • 9 žlic kakava
  • ¼ šalice makadamije olja
  • ½ šalice agavinega sirupa
  • 2 šalici garbanzo fižola (črni fižol)
  • 4 jajca
  • ½ žlice pecilnega praška
  • 1 žlička cimeta

 

PRIPRAVA: Datlje za 10 minut namočimo v 1 ½ skodelice vode; po 10 min odlijemo ¼ tekočine in datlje zmešamo v mešalniku; enako zmešamo fižol, dodamo jajca in zmešamo datlje, kakav, pecilni prašek in preostale sestavine. Dobro zmešamo in nadevamo v pekač. Pečemo 45 minut na 180° C.

 

 

12032011_SEN_kuharski_tecaj_vecerje

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri