Z dieto do lepših las

2. 7. 2011
Deli
Z dieto do lepših las

So vaši lasje tanki, krhki, brez leska?  Odkrijte, katera so najboljša živila za lase in kako jih uživati.

Naši lasje lahko veliko povedo o naši prehrani. Pravzaprav jih ni tako težko pripraviti do tega, da postanejo močnejši, bolj sijoči in polni čvrstega keratina, ki je njihov temeljni gradnik.

Njihove potrebe so podobne potrebam telesa.

Tri sestavine so za njihovo zdravje neizogibne:

1. beljakovine, bogate z žveplovimi aminokislinami, kot sta cistein in metionin.

2. oligoelementi, kot so železo, cink in žveplo, ki nedvomno predstavljajo zmagovalni trio.

3. vitamini, predvsem tisti iz skupine B, med katerimi so na prvem mestu vitamini B3, B5, B6 in B8.

Dobra novica je, da nekatera živila vsebujejo ta hranila v izobilju, na primer rdeče meso (beljakovine, železo, žveplo), leča (beljakovine, železo, cink, vitamina B8 in B5), piščančje meso (beljakovine, žveplo, vitamina B8 in B3), morski sadeži (beljakovine, železo, cink, žveplo) in žitarice (železo, cink, vitamini skupine B).

Novo na Metroplay: O duhovnih praksah v psihoterapiji | Prof. dr. Borut Škodlar