Recept za ohrovtovo pito

Idealen prigrizek za ljube goste.

Recept za ohrovtovo pito (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2015

Za 12 kosov potrebujete:

• 300 g moke • sol • 6 jajc • 200 g masla • 1 majhen ohrovt • 250 g kisle smetane • 100 g jogurta • 50 ml mleka • 4 žlice nastrganega sira • poper • nastrgan muškatni orešček • 100 g kock prekajene slanine

Priprava:

1 Moko zmešajte z 1 ščepcem soli. Dodajte 2 jajci in kocke masla. Sestavine najprej zgnetite s priključkom za gnetenje, nato pa na hitro še s hladnimi rokami. Testo oblikujte v kroglo, jo zavijte v prozorno folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Ohrovt prepolovite, ga očistite in zrežite na ozke trakove. 3 do 5 minut jih blanširajte v slani vodi. Vodo odlijte, ohrovt oblijte s hladno vodo in ga dobro odcedite.

3 Razžvrkljajte preostala jajca. Primešajte jim kislo smetano, jogurt in mleko. Na koncu dodajte še sir in mešanico začinite.

4 Namastite model za pite (premera 24 cm). Testo razvaljajte na pomokani delovni površini in z njim obložite model. Po njem razporedite ohrovtov nadev in kocke slanine. Enakomerno prelijte z jajčno maso in narastek pecite 25 do 30 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.
Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Vir: Lisa.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri