Recept: Humus z rdečo peso - Zdrave odločitve - Sensa.si

Recept: Humus z rdečo peso

Pripravite si ta čudovit rožnat namaz.

Recept: Humus z rdečo peso (foto: sabina turk) sabina turk
19. 4. 2017

Humus z rdečo peso

Za 5 oseb

Sestavine:

  • 1 pločevnika čičerike (250g) 
  • 1/2 rdeče pese
  • 1 žlica tahinija
  • 1/4 čž česna v prahu
  • 1/4 čž mletih koriandrovih semen
  • 1/4 čž soli
  • ščepec popra
  • 5 žlic olivnega olja
  • nekaj žlic vode
  • 1 žlica semen črne kumine 
  • svež peteršilj, za dekoracijo

Postopek

1. Narežite rdečo peso na majhne koščke in zmiksajte skupaj z odcejeno čičeriko, tahnijem, česnom v prahu, koriandrom, soljo, poprom in olivnim oljem. Dodajte malo vode (4 žlice ali več) in miksajte do gladke strukture. 

2. Humus iz rdeče pese prestavite v skodelico, zmešajte zraven semena črne kumine in pokapajte z olivnim oljem. Posujte s sveže narezanim peteršiljem. Postrežite hladno. 

  • Če želite, da je humus bolj svilnat in gledek, olupite čičeriko (eno po eno, da skoči iz ovojnice). 
  • Lahko uporabite svežo rdečo peso ali pa jo popečete. 
  • Servirate s poljubnim kruhom. 

Recept: Sabina Turk, Hearty Vegan Kitchen 

Poglejte si še recepte: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri