Recept: Bananino pecivo s sadno kremo in čokolado

Pečeno bananino pecivo s presnim kakavom, nadevano s kremo iz manga, kakija in pomaranče ter oblito z domačo temno čokolado.

Recept: Bananino pecivo s sadno kremo in čokolado (foto: Natalija Jeraj) Natalija Jeraj
6. 1. 2018

Testo:

  • 4 zrele banane
  • 3 JŽ topljenega kokosovega olja
  • 1 ČŽ vanilijevega ekstrata
  • 1/4 kozarca gladke kokosove moke
  • 1/4 kozarca mletih ovsenih kosmicev
  • 2 JŽ mletih lesnikov
  • 2 JŽ presnega kakava
  • 1x pecilni prasek
  • 1/2 kozarca kokosovega ali riževega mleka

Sadni nadev:

  • 1 velik mango
  • 1 velik vanilija kaki
  • sok 2 pomaranč
  • 1 + 1/2 ČŽ gostila agar 

Čokoladni preliv:

  • 1 zrela banana
  • 2 JŽ presnega kakava
  • 4 JŽ topljenega kokosovega olja

Postopek: 

Testo: Banane, olje in vanilijo gladko premešamo v multipraktiku. Zmesi dodamo suhe sestavine in ponovno dobro premešamo. Na koncu primešamo še mleko. Masa mora biti gosta in ne tekoča. Nadevamo jo v pekač (25x20 cm) obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Sadni nadev: Sadje olupimo in skupaj s pomarančnim sokom gladko premešamo v multipraktiku. Zmes prelijemo v ponev, dodamo agar in s konstantnim mešanjem z žlico kuhamo do vretja. Še vroče prelijemo čez pečeno testo in hranimo v zamrzovalniku med 1-2 uri, da se sadje strdi.
Gosto tekoči čokoloadni preliv namažemo po vrhu, po želji okrasimo z oreščki, suhim sadjem in hranimo na hladnem.
Prijetno sladkanje! 

Recept in fotografija: Natalija Jeraj, ki pripravlja svojo knjigo receptov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri