Dragi starši, naučite svoje otroke, da imajo radi svoje telo

Pod vplivom medijev in ameriške kulture so postala predvsem dekleta žrtve standardov "barbike".

Dragi starši, naučite svoje otroke, da imajo radi svoje telo (foto: profimedia) profimedia
8. 1. 2018

Tudi svetovno znana igralka Julia Roberts je pred časom opozorila na težave, ki jih imamo ljudje z zunanjim videzom. Želi si, da bi namesto obsesivnega ukvarjanja z videzom, posvetili več časa in energije svoji notranjosti. Da ne potrebujemo botoksa. Duša je tista, ki potrebuje operacijo.

Imeti kakšen kilogram preveč je največja nočna mora večine deklet in žensk. Obsesivnost s kilogrami jih popolnoma povleče v nesamozavest, presojanje, obsojanje, ocenjevanje, tekmovanje, samoobtoževanje, občutke krivde... Vse se kmalu vrti samo še okoli tega. Toliko časa, toliko energije in misli gre v skrb za zunanji videz. 

Kaj, ko bi se vsaj pol toliko obremenjevali s tem, kar počnemo, kako mislimo in čustvujemo? Kakšen človek smo in kaj dobrega naredimo vsak dan? Če bodo naša čustva in misli urejene, bo zagotovo tudi naša zunanjost zasijala. 

Zakaj ne naučimo otrok (tako doma kot v šoli), da se imajo radi, da znajo poskrbeti za svoje telo? Zakaj jih ne poučimo o vplivih prehrane na zdravje in telo, o toksinih, o pomembnosti gibanja na svežem zraku? 

Zakaj jih ne naučimo boljšega spoznavanja samega sebe in meditacije, joge, kjer bodo vzljubili svoje telo? 

Naučiti moramo otroke prevzamanja odgovornosti za svoje odločitve, pa tudi za svoje zdravje - tako fizično kot mentalno in čustveno. Naučiti jih moramo pomembnosti sprostitve, samozavedanja in ljubezni do sebe. 

Naučiti jih moramo, da je nepopolnost čudovita. Jim biti v oporo, ko klonejo pod nesmisli današnje družbe. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri