Tehnika za zmanjšanje apetita

24. 3. 2014
Deli
Usvojite odlično tehniko za zamnjašanje apetita!

Uporabljaje to tehniko le, če bi neko hrano radi prenehali jesti za vedno.

1. Pomislite na hrano, ki je res ne marate – takšno, ki se vam resnično gnusi.

2. Zdaj si čim bolj živo predstavljajte, da je pred vami zvrhan krožnik hrane, ki je ne marate. Nato si predstavljaje, kako jeste in vohate hrano, ki je ne marate. Medtem ko to počnete, stisnite palec in kazalec skupaj. To bo služilo kot sidro za hitrejše spominjanje neželenega  občutka hrane, ki je ne marate. Resnično si poskušajte predstavljati teksturo hrane, ki je ne marate, v vaših ustih, medtem pa še vedno stiskajte palec in kazalec skupaj. Prestavljajte si okus te hrane in še vedno stiskajte palec in kazalec skupaj.

3. Zdaj si prestavljajte hrano, ki bi jo za vedno radi odstranili z vašega jedilnika. Opazujte, kako živo si lahko to hrano prestavljate.

4. Slika hrane, ki bi jo radi prenehali jesti, naj v vaši glavi postaja vse večja. Naredite sliko res veliko, tako veliko, da bo večja kot vi, in jo nato še povečajte. Medtem ko sliko povečujete, jo vsakič tudi vedno bolj približujte k sebi. Približujte jo toliko časa, dokler slika hrane ne bo šla skozi vas kot nekakšen duh.

5. Pripravljeni? Stisnite palec in kazalec skupaj in se ponovno spomnite hrane, ki je ne marate, medtem pa si hkrati prestavljajte hrano, ki bi jo radi odstranili z jedilnika. Predstavljajte si, da je hrana, ki jo radi jeste pomešana z hrano, ki jo ne marate.  Prestavljajte si, da jeste obe hkrati. Prestavljajte si okus in teksturo pomešane hrane. V svojih mislih še naprej jejte to hrano, medtem ko še vedno stiskate palec in kazalec skupaj. V mislih jejte toliko časa, dokler ne boste mogli več.

6. Pomislite na hrano, ki ste jo prej radi jedli, in opazili boste, kako je zdaj videti drugačna.

Proces lahko ponavljate toliko časa, dokler popolnoma ne odstranite želje po tej hrani. Tako ne boste več sužnji te vrste hrane.

Marko Preston

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol