Zdrave sladice: Kamutovi piškoti s kandiranim ingverjem

Barbarella, avtorica nove veganske kuharske knjige Alkimija čistih okusov, je za vas pripravila sladice brez slabih maščob, rafiniranega sladkorja, mlečnih izdelkov in tudi glutena.

Zdrave sladice: Kamutovi piškoti s kandiranim ingverjem (foto: Barbarella) Barbarella
2. 11. 2016

Za približno 15 piškotkov

Sestavine:

  • 1,5 skodelice kamutove moke – 205 gramov
  • 1 jušna žlica moke zlatih lanenih semen
  • ½ čajne žličke ingverja v prahu
  • ¼ čajne žličke cimeta
  • ¼ čajne žličke vanilje v prahu
  • ½ skodelice kokosovega sladkorja (62 gramov)
  • ½ skodelice na kocke nasekljanega rastlinskega masla (80 gramov)
  • ½ skodelice nasekljanega kandiranega ingverja
  • 1 čajna žlička nastrgane bio limonine lupinice
  • 2 jušni žlici rastlinskega mleka

Priprava:

V večji skledi premešajte kamutovo moko, moko zlatih lanenih semen, ingver v prahu, cimet in vaniljo v prahu.

V planetarnem mešalniku zmešajte kokosov sladkor z rastlinskim maslom, tako da postane kremasto. Dodajte kandiran ingver in limonino lupinico in še malo premešajte. Dodajte še suhe sestavine in rastlinsko mleko ter mešajte na nizki hitrosti, da masapostane homogena.

Maso oblikujte v kroglice, pečico segrejte na 175 stopinj Celzija, pekač podložite speki papirjem in kroglice pecite 17–18 minut v segreti pečici.

Ko pekač vzamete iz pečice, z vilicami nežno potisnite v piškotke, da jih nekoliko sploščite. Pustite, da se piškotki popolnoma ohladijo, nato pa jih dekorirajte z brezovim ali s kokosovim sladkorjem.

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri