Velikonočna veganska jajčna sladica

Velikonočni recept za tiste, ki ne jedo živalskih sestavin in tiste, ki bodo že tako za praznike pojedli preveč jajc. 

15. 4. 2019

Recept za sladico, ki obdrži tradicijo, a ne uporabi živalskih sestavin. 

Sestavine: 

  • Vegansko listnato testo
  • Jabolka (olupljena in naribana)
  • Vložene marelice
  • Sojin kokosov jogurt
  • Kokosovo olje
  • Cimet

Najprej namažemo pladenj za peko muffinov s kokosovim oljem. Narežemo listnatno testo na kvadrate in jih položimo v pekač. Če želite več polnila in manj testa, ga pred tem razvaljajte. 

Na kvadratno testo damo nekaj naribanih jabolk in cimet. Nato pokrijemo z drugim kvadratom testa.

Pečica naj bo segreta na 180°C in pečemo 25 minut oz. dokler ni testo lepe zlate barve. 

Nato naj se ohladi in pripravimo "jajčne" sestavine. 

Vložene marelice poskušamo obrezati v kroge, da bodo izgledale kot rumenjak, to lahko naredimo z lupilcem jabolk. Narežite na koščke še ostale marelice. Pripravite sojin jogurt.

Če je testo preveč napihnjeno, ga potisnite navzdol. V luknjo damo nekaj narezanih marelic, prelijemo nekaj jogurta in na vrhu dodamo marelico, ki izgleda kot rumenjak. Tako! 

Enostavno in lahko. In najbolj pomembno, zelo okusno!

VIDEO: 

Recept: onwhitesurface.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri