Še vedno uporabljate mikrovalovno pečico? - Zdrave odločitve - Sensa.si

Še vedno uporabljate mikrovalovno pečico?

Hrana, segreta v mikrovalovni pečici, je mrtva hrana, zakaj bi jo torej uporabljali? 

Še vedno uporabljate mikrovalovno pečico? (foto: profimedia) profimedia
13. 2. 2017

Razlogi, zakaj se izogibati segrevanju hrane z mikrovalovno pečico:

  1. Človeško telo ne more presnoviti stranskih produktov, ki nastajajo v hrani, ki je bila segreta v mikrovalovni pečici.
  2. Učinki hrane iz mikrovalovke vplivajo na človeško telo na dolgi rok. V eni izmed raziskav so ugotovili, da se v krvi, po obroku hrane, ki je bila pripravljena v mikrovalovni pečici, poviša holesterol, zmanjša količina hemoglobina in limfocitov v krvi, poveča pa se število levkocitov (belih krvnih telesc).
  3. Minerali, vitamini in druge hranljive snovi v hrani se pod vplivom mikrovalov tako spremenijo, da človeško telo od njih nima praktično nobene koristi oziroma jih ne more razgraditi.
  4. Minerali v zelenjavi se pod vplivom mikrovalov lahko celo spremenijo v rakotvorne proste radikale. Daljše uživanje hrane iz mikrovalovke povzroča povečanje števila rakastih celic v krvi. Hrana iz mikrovalovke lahko povzroča raka na želodcu in prebavilih – trebušni slinavki, debelem črevesu ipd.

    Za pripravo hrano je najbolje uporabljati kar se da naraven vir segrevanja. Ogenj, torej - štedilnik na trda goriva ali na plin še vedno ustvarja najboljšo hrano, ki ohrani največ hranil in je tudi najbolj okusna. 

    Še več razlogov, najdete tukaj. 

    Vir: humansarefree.com, holistic.si, NEXUS Magazine 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri