Super in preprost recept za praznične dni. Torta, ki ne vsebuje rafiniranega sladkorja, jajc ali mleka. Je pa sočna in čokoladna. Kdo ne mara Sacher torte?
Potrebujemo:
Za pekač premera 14 cm
- 2 dcl pirine moke
- 0,5 dcl koruznega škroba
- 1 dcl kakava
- 0,5 dcl kokosovega sladkorja
- 2 (1,5) dcl ovsenega mleka ali katero drugo tekočino, če je tekočine premalo jo še dodajte
- 0,5 dcl sezamovega olja
- 1 bio pecilni prašek
- 1 žlica regratovega medu
Premaz:
- Marelična marmelada
Preliv:
- 0,5 dcl ovsenega mleka
- Jedilna čokolada pribiližno 40g
Suhe sestavine damo v eno posod, mokre sestavine s sladkorjem vred pa v drugo.
Olje, tekočino in sladkor dodobra premešamo in počasi dodamo suhe sestavine. Dobiti moramo kremasto rahlo tekoče testo, ki ga vlijemo v pomaščen pekač.
Pečemo na 190˙C približno 35 minut. Po 25 minutah že preverimo, če je slučajno že pečeno in sicer v sredi zapičimo tanek nož. Če izvlečemo suh in čist nož, je testo že pečeno, drugače pečemo dalje.
Biskvit vzamemo iz pečice in ga ohladimo. Prerežemo na pol, pomažemo z marelično marmelado, pokrijemo z zgornjim delom biskvita in po vrhu še prelijemo marelično marmelado zmešano z malce vode.
Pustimo stati dobro uro in nato po vrhu prelijemo s čokoladno glazuro, ki jo naredimo s stopljeno jedilno čokolado in ovsenim mlekom oz. katerim drugim, ki ju na blagem ognju segrevamo, da se dodobra razpustita in ob mešanju povežeta.
Recept: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno
Poglejte si še: Recept: Ingverjevi piškoti
Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja