Recept: Štruklji z bezgovimi cvetovi in sadjem

Tradicionalna slovenska jed - domači štruklji z bezgovimi cvetovi. 

Recept: Štruklji z bezgovimi cvetovi in sadjem (foto: Jasmina Hrastovec) Jasmina Hrastovec
4. 6. 2019

Količine so poljubne odvisno, koliko štrukljev nameravate narediti, vendar za štiri osebe se uporabi nekje 0,5l sojinega jogurta, en vaniljev puding, 100g tofuja in ostalo po želji.

Pripravimo vlečeno testo ali pa uporabimo kupljeno.

Za premaz uporabimo: sojin jogurt, kateremu vmešamo prašek vaniljevega pudinga, dodamo kokosov sladkor in malce nadrobljenega tofuja, ter mini mini mini ščep soli.


Za nadev uporabimo sveže bezgove cvetove, ki jih natrgamo na male cvetke in želeno sadje. Z bezgom gre zelo dobro skupaj jagoda, lahko pa tudi maline ali borovnice
Dodamo še nekaj melise, ki jo na mal natrgamo.

Če uporabimo kupljeno testo, za en zavitek uporabimo dva lista vlečenega testa.

Testo pomažemo z nadevom, čez posujemo bezgove cvetove, meliso, sladkor in želeno sadje.

Zavijemo in v krpi kuhamo 20 - 25 minut.

Postrežemo s praženimi drobtinami, katerim dodamo še malce mletih orehov.

Kadar kuhamo v krpi le to posujemo z drobtinami.

Kuhane štruklje odstavimo iz vode, preden jih odvijemo počakamo 5 minut in šele nato odvijamo.
Vse dobro vam želim - Minci

Recept: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno

Poglejte si še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri