Recept: Ingverjevi piškoti

Miklavž bo kmalu pričel s peko piškotov. Pripravili smo recept, ki je kot nalašč za decembrske dni. Ne vsebuje jajc, mlečnih izdelkov ali rafiniranih sladkorjev. 

Recept: Ingverjevi piškoti (foto: profimedia) profimedia
2. 12. 2016

Sestavine: 

  • 2 1/3 skodelice pirine moke
  • 1 čž pecilnega praška (iz vinskega kamna)
  • 1 čž soda bikarbone
  • ½ čž himalajske soli
  • 1/2 skodelice kokosovega olja (ali več po potrebi) 
  • 2 čž mletega ingverja
  • 2 čž cimeta
  • 1 čž kardamoma
  • ¼ čž muškatnega oreščka  (namesto navedenih začimb lahko uporabimo tudi začimbo za medenjake)
  • ščep vanilije v prahu
  • 6-7 žlic javorjevega sirupa
  • 2-3 žlice melase 
  • 3-4 žlice rastlinskega mleka (ali več po potrebi)

Iz vseh sestavin zamesimo testo. Po potrebi dodajamo tekočino ali moko. Pustimo nekaj časa, razvaljamo in z modelčki za piškote izrežemo piškote. Položimo na peki papir. Pečemo nekje 10-12 minut na 180 stopinjah C. 

Bela glazura za dekoracijo:

  • ½ lončka namočenih in zmiksanih indijskih oreščkov
  • 1 ½ žlice kokosovega olja 
  • 1 žlica kakavovega masla

Namočene indijske oreščke in stopljeno olje in maslo zmiskamo v gladko maso in s pištolo za izdelovanje okraskov okrasimo piškote. Na koncu lahko pomočimo še v stopljeno čokolado. 

Poskusite še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri