Recept: Čemažev burek - čemažurek - Zdrave odločitve - Sensa.si

Recept: Čemažev burek - čemažurek

Čemaž ni okusen le v solatah, namazih, juhi... ampak tudi v bureku, ki sliši na ime čemažurek.

18. 4. 2017
Po hladni zimi nas vedno razveseli čemaž. Ker smo hitrejši od medvedov in ker zime ne prespimo, ga lahko naberemo pred njimi. Radi ga imamo v vseh oblikah: solata, namazi, pesto, juha, omaka, priloga .... in v bureku čemažureku.
Čemažurek imamo vsi radi, ker je dobro dober, slastno slasten, super okusen in hitro gotov. Zato je bil narejen takoj, ko smo nabrali prvi čemaž. Hiter pogled v hladilnik nam je narisal nasmeh na lačne obraze, saj smo ugotovili, da imamo vse sestavine doma. AKCIJA! 

Masa za 4 osebe:

  • navaden tofu 200g
  • sojin jogurt 200g
  • sojina skuta 100g
  • 2 veliki žlici kvasnih kosmičev
  • sol po okusu
  • limonin sok po okusu
  • na drobno narezan čemaž (količina po želji)
  • listnato testo 
Za 6 čemažurekov smo porabili dva zavitka testa. Maso smo porazdelili enakomerno po testu, zvili v polžke in pekli v prej segreti pečici, približno 30 minut na temperaturi 180-200 stopinj.
Ko je bil pečen smo ga nestrpno gledali in ga prepričevali, naj se čim prej ohladi, da ga lahko pojemo!
Dober, predober. Dober tek! 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri