Ocvrti bezgovi cvetovi

Naberite bezgove cvetove (čim dlje od prometnih cest) in si jih pripravite za sladico. 

Ocvrti bezgovi cvetovi (foto: Jasmina Hrastovec) Jasmina Hrastovec
9. 6. 2017

Za dve sladkosnedi osebi:

  • bezgovi cvetovi
  • 2 dcl sojinega ali riževega mleka
  • 20 g tofuja (ni nujno, vendar naredi dobro teksturo mase)
  • žlička chia semen - po želji
  • žlička koruznega škroba
  • pirina moka (po občutku, dobiti morate maso kot je za šmorn)
  • vaniljev sladkor ali vanilja
  • ščep soli
  • malce kurkume za barvo, vendar lahko izpustite
  • žlička trsnega ali kokosovega sladkorja (po želji)
  • rezina limone za pokapati 
  • ščep vinskega kamna ali sode bikarbone
Namesto sojinega mleka lahko uporabite tudi vodo in tofu izpustite.
Sojino mleko, tofu, chia semena, sol, sladkor in vaniljo damo v posodo in s paličnim mešalnikom dodobra zmiksamo. 

Pustimo stati uro, dve. 

Nato dodamo koruzni škrob in moko. Dodobra premešamo. 

Masa naj bo ravno pravšnja, če pride pregosta dodajte tekočino. 

Če je preredka dodajte malce moke. Naj bo malce gostejša, kot za šmorn.

V to maso pomočimo cvetove in jih na hitro ocvremo v vročem olju.

Postrežemo z rezino limone in sveže stisnjeno limonado. 

Čez lahko posujete tudi maline.

 Vse dobro vam želim - Minci

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri