Naravni zdravilci prehladov

Trije čaji, ki odžejajo in pozdravijo!

3. 11. 2012

Očiščevalni robidov čaj

Priprava:

2 žlički posušenih robidovih listov prelijte z 250 ml vrele vode in ga pustite stati 10 minut. Nato čaj precedite in popijte. Po želji ga osladite z žličko kostanjevega medu.

Delovanje:

Robidovi listi so bogati s čreslovino. Čaj na splošno velja za naravno zdravilo pri čiščenju krvi in zniževanju sladkorja v krvi, pomaga pa tudi pri vročini. Grgranje robidovega čaja blaži akutna vnetja grla, pitje toplega čaja po požirkih pa odpravlja hripavost.

Blagodejni lipov čaj

Priprava:

2 žlički posušenih lipovih cvetov prelijte z 250 ml vrele vode in pustite stati 10 minut. Čaj precedite in po možnosti spijte še vročega. Po želji ga osladite z žličko lipovega medu.

Delovanje:

Lipovo cvetje blaži dražeč kašelj in bolečine v grlu. Poleg tega odpravlja krče, uravnava potenje, znižuje vročino in krepi odpornost. Oljna kopel z izvlečki lipovega cvetja pomirja in deluje uspavalno.

Krepčilni šipkov čaj

Priprava:

2 žlički zmletega šipka stresite v 250 ml mrzle vode, zavrite in odstavite. Čaj pustite stati 10 minut, nato ga precedite in po želji osladite z žličko smrekovega medu.

Delovanje:

Šipek vsebuje veliko vitamina C (do 1500 mg/100 g), zato pomaga pri krepitvi imunskega sistema in s tem preprečuje prehladna obolenja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri