Korenčkova torta

25. 11. 2016
Deli
Korenčkova torta (foto: profimedia)
profimedia

Kdo pravi, da korenje ni okusno v pecivu? 

Korenčkova torta

(za 4 osebe)

  • 1 ½  skodelice pirine moke
  • ½ skodelice koruzne moke
  • žlička pecilnega praška
  • ½ žličke jedilne sode
  • 5 dag kokosove moke
  • 6 dag praženih in nasekljanih lešnikov
  • ½ žličke cimeta
  • 10 dag rozin
  • 2 dl pomarančnega soka 
  • 1 dl kokosovega olja
  • 1 dl javorjevega sirupa
  • 10 dag na grobo naribanega korenja

 

SESTAVINE ZA KREMO

  • 10 dag tofuja
  • 1 dl sojine smetane
  • 2 ali 3 žlice javorjevega sirupa
  • lupina 1 limete

Pečico segrejte na 180 °C. Okrogel model premera 22 cm premažite z oljem. Rozine kuhajte v soku toliko časa, da postanejo mehke.

Ko se ohladijo, jih pretlačite s paličnim mešalnikom. V eni posodi zmešajte moko, cimet, prašek za pecivo, jedilno sodo, kokosovo moko in lešnike.

V drugi posodi združite tekoče sestavine: javorjev sirup, olje, pomarančni sok in pire iz rozin. V tekočo zmes naribajte korenje in z njo prelijte suhe sestavine. Vse skupaj počasi premešajte.

Testo vlijte v model in pecite od 40 do 45 minut. Ko bo torta povsem ohlajena, jo vzemite iz modela in premažite s kremo.

KREMA

Vse sestavine s paličnim mešalnikom mešajte toliko časa, da dobite gladko zmes. Nanesite jo na vrh torte in okrasite z grobo nasekljanimi lešniki.

Poskusite še:

Novo na Metroplay: O psihiatriji in duševnih motnjah | Anica Gorjanc Vitez