Ingverjevo-žajbljevi medeni bombončki za blaženje bolečega grla

Odličen recept za blaženje bolečega grla, ki ga je pripravila Ana Žontar. 

 

Ingverjevo-žajbljevi medeni bombončki za blaženje bolečega grla (foto: Ana Žontar) Ana Žontar
2. 12. 2018

Ingverjevo-žajbljevi medeni bombončki za blaženje bolečega grla

Sestavine:

  • 200 g sladkorja
  • 3 žlice žajbljevega medu
  • 80 ml vode
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 čajna žlička ingverja v prahu
  • 4–5 žlic sladkorja v prahu

Opis priprave:

Vse sestavine damo v kozico in jih na srednjem ognju kuhamo 10–15 minut (če imamo termometer, segrevamo do 150 °C).

Zmes z žlico nakapamo na papir za peko v obliki majhnih bombončkov.

Ko se bombončki nekoliko ohladijo, jih potresemo s sladkorjem v prahu in shranimo v posodico, v kateri je prav tako nekaj sladkorja v prahu (da se ne bi sprijeli).

Ohlajene skupaj s sladkorjem stresemo v cedilo in malo potresemo, da odstranimo odvečni sladkor, nato jih shranimo.

Nasvet:

Za pristnejši okus lahko namesto vode uporabimo 100 ml ingverjevega čaja.

Iz kuharske knjige:  Anina kuhinja po navdihu

Več receptov najdete na: aninakuhinja.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri