Odličen recept za blaženje bolečega grla, ki ga je pripravila Ana Žontar.
Ingverjevo-žajbljevi medeni bombončki za blaženje bolečega grla
Sestavine:
- 200 g sladkorja
- 3 žlice žajbljevega medu
- 80 ml vode
- 1 žlica limoninega soka
- 1 čajna žlička ingverja v prahu
- 4–5 žlic sladkorja v prahu
Opis priprave:
Vse sestavine damo v kozico in jih na srednjem ognju kuhamo 10–15 minut (če imamo termometer, segrevamo do 150 °C).
Zmes z žlico nakapamo na papir za peko v obliki majhnih bombončkov.
Ko se bombončki nekoliko ohladijo, jih potresemo s sladkorjem v prahu in shranimo v posodico, v kateri je prav tako nekaj sladkorja v prahu (da se ne bi sprijeli).
Ohlajene skupaj s sladkorjem stresemo v cedilo in malo potresemo, da odstranimo odvečni sladkor, nato jih shranimo.
Nasvet:
Za pristnejši okus lahko namesto vode uporabimo 100 ml ingverjevega čaja.
Iz kuharske knjige: Anina kuhinja po navdihu
Več receptov najdete na: aninakuhinja.si