Čista kuhinja za boljše zdravje

9. 4. 2013
Deli
Čista kuhinja za boljše zdravje

Po feng shuiju predstavlja kuhinja zdravstveno stanje, zato počistite prostor, v katerem se najpogosteje zadržujete, in ki je pravo gojišče bakterij. Vaša kuhinja bo čista, bleščeča, dišeča, če boste delovne površine, hladilnik, deske za rezanje in okna očistili z vodo, v katero boste vmešali žlico jabolčnega kisa in tri kapljice eteričnega olja limone.

Limone kot gobica

V posodo dajte pol skodelice jedilne sode in naravno tekoče milo na rastlinski osnovi. Premešajte, da bo nastala kremasta zmes. Limono prerežite na pol, kar bo delovalo kot gobica za drgnjenje in obenem puščalo prijeten vonj po agrumih. Tako pripravljena zmes bo ostala vlažna nekaj ur. Če vam je bo še kaj ostalo, v zmes nakapajte nekaj kapljic glicerina na rastlinski osnovi in jo zaprite v kozarec za vlaganje.

Okna brez oblakov

Za bleščeča okna v razpršilnik vmešajte pol čajne žličke tekočega mila na rastlinski osnovi, tri jušne žlice destiliranega belega kisa in dve skodelici vode. Poškropite po oknu in očistite s časopisom ali z bombažno krpico.

Lepa vrata

Vrata in okenske okvirje očistite z raztopino kisa, nato pa jih natrite z loščilnim voskom. Če se boste belih vrat in okenskih okvirjev lotili z milnico, jim bo ta odvzela sijaj. Madeže na belih vratih ali okvirjih boste najlažje odstranili kar z belo zobno kremo.

Bleščeča tla

Za čista tla potrebujete eterični olji čajevca in rožmarina. V pet litrov vode dodajte 15 kapljic čajevca in 10 kapljic rožmarina – pripravili boste tekočino, s katero boste razkužili vse talne površine in osvežili dom s prijetnim vonjem.

Naravni osveževalci

V 100 ml cvetne vode na osnovi mete, čajevca ali sandalovine dodajte do 20 kapljic eteričnega olja grenivke, bora, ciprese, limone ali pomaranče. Kombinirajte le dve vrsti eteričnih olj v cvetni vodi. Odlično se ujameta bor in limona ter cipresa in grenivka. Dišečo tekočino vlijte v razpršilnik in osvežite zrak po kuhanju ali sesanju.

Petra Arula

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja