Veganski recept: Bounty rezine (recept Eve Žontar)

2. 10. 2016
Deli
Veganski recept: Bounty rezine (recept Eve Žontar) (foto: Eva Žontar)
Eva Žontar

Preprost recept za vse ljubitelje kokosa in zdravih slaščic. 

Bounty rezine - recept iz knjige Simpl sladice

Sestavine za kokosovo plast:

  • 2 skodelici vode
  • 1 skodelica izkoščičenih datljev
  • 5 skodelic drobnih kokosovih kosmičev (1 + 1 + 3)
  • ¼ čajne žličke soli
  • ½ skodelice namočene ajde

Sestavine za čokoladni preliv:

  • ½ skodelice izkoščičenih datljev
  • ½ skodelice vode
  • 2 jušni žlici kakava v prahu

Kokos je odličen vir vlaknin. 

Priprava kokosove plasti: V blenderju zmešamo datlje in vodo, da dobimo gladko tekočo pasto. Dodamo 1 skodelico kokosovih kosmičev in sol ter ponovno mešamo, dokler ni krema popolnoma gladka.

V multipraktiku zmeljemo 1 skodelico kokosovih kosmičev in namočeno ajdo, ki smo jo prej temeljito sprali, odcedili in delno osušili. Ne mešamo preveč, le toliko, da se obe sestavini povežeta. Maso prestavimo v večjo skledo in ji dodamo datljevo kremo iz blenderja. Dodamo preostale 3 skodelice kokosovih kosmičev in dobro premešamo z žlico.

Z maso napolnimo kvadraten pekač (velikost ni pomembna, ker ga lahko napolnimo samo polovico), približno 2 cm visoko. Postavimo v zamrzovalnik in v vmesnem času pripravimo čokoladni preliv.

Priprava čokoladnega preliva: Vse sestavine za preliv do gladkega zmešamo v zmogljivem blenderju. Če tega nimamo, datlje nekaj ur prej namočimo, da se zmehčajo, in jih nato v multipraktiku zmešamo s kakavom in vodo, v kateri so se namakali.

Čokoladni preliv premažemo prek kokosove mase in vse skupaj postavimo nazaj v zamrzovalnik za dobro uro. Po tem času lahko rezine narežemo na kocke in jih hranimo v hladilniku.

Vir: Eva Žontar, Simpl Sladice 

Poglejte si še: Pecivo s čokolado (presno, brez oreščkov in olja) 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja