Sredozemska pica

Če bi radi, da vaša kuhinja zadiši po Sredozemlju, pico obložite z mocarelo, paradižnikom in rožmarinom.

Sredozemska pica (foto: Maja Danica Pečanić) Maja Danica Pečanić
23. 6. 2012

Sredozemska pica za 3 osebe

Sestavine za testo:

  • 3 skodelice polbele ali gladke bele moke
  • 1 zavojček suhega kvasa
  • 3 žlice sončničnega olja
  • ½ dl vode
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke rjavega sladkorja


Suh kvas zmešajte z dvema žlicama moke, pol decilitra vode in sladkorjem. Postavite na toplo, da kvas vzhaja. Moki dodajte sol, kvas in vodo. Zamesite testo in ga pustite počivati eno uro. Še enkrat ga pregnetite in mu dodajte olje. Počiva naj še 15 minut.

Naredite tri krogle in jih razvlecite na velikost okroglega pekača s premerom 21 cm. Pečico segrejte na 200 stopinj. Najprej 10 minut pecite testo, potem ga obložite in še za 20 minut postavite v pečico.

Sestavine za nadev:

  • konzerva tunine
  • čebula
  • nekaj oliv
  • 50 g kaper
  • 50 g pinjol
  • 100 g mocarele
  • sladek feferon
  • 2 dl domačega pretlačenega paradižnika
  • vejica svežega rožmarina


Čebulo narežite na tanke polmesece, mocarelo pa na rezine. Feferonu odstranite semena in ga diagonalno narežite. Po pripravljenem testu najprej razmažite paradižnik, nato ga obložite še s tunino, mocarelo, čebulo, feferoni, pinjolami in kaprami. Proti koncu pečenja dodajte tudi olive. Okrasite z natrganimi listi rožmarina.

Recepti in stiliranje: Željka Fordren Jambrešić, foto: Maja Danica Pečanić

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri