Recept za kremasto pastinakovo juho s čemažem • Za vse čute • Sensa.si

Sensa

Spomladanska juhica brez sestavin živalskega izvora in glutena.

Sestavine za 2 osebi:

  • 3 večji pastinaki
  • 1 šalotka
  • 1 žlica olivnega olja
  • himalajska sol
  • poper
  • 5 dl zelenjavne osnove ali vode
  • dobra pest svežega čemaža
  • vodna kreša

Postopek:

Pastinak olupimo, narežemo na manjše kocke in na drobno narežemo šalotko. V kozici segrejemo olivno olje, dodamo šalotko in pastinak. Solimo in popramo ter pražimo toliko časa, da šalotka postekleni, pastinak pa začne dobivati svetlo rjavo barvo. Zalijemo z osnovo in zavremo. Ko je pastinak kuhan, dodamo čemaž in kuhamo toliko časa, da uveni. Premešamo do kremastega, po potrebi zalijemo z vodo in začinimo. Postrežemo z vejicami vodne kreše.

Recept nam je razkrila ekipa Organic Garden, kjer z ljubeznijo pripravljajo vsakodnevne okusne, zdrave in preproste obroke, predvsem iz ekoloških sestavin.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri