Recept: : Veganska pita z gozdnimi sadeži

Češnje, jagode, maline, borovnice... Naužijte se sočnih dobrot, saj so žal na voljo le kratek čas. Če imate sveže in domače sadje, je seveda najboljše, da ga pojeste svežega. Če imate sadja na pretek ali ste si zaželeli dobre stare pite, pa je tu preprost recept, ki ne vsebuje živalskih sestavin in sladkorja.

Recept: : Veganska pita z gozdnimi sadeži (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2016

Za testo:

  • 2 (+½) skodelice pirine ali kamutove moke
  • ½ skodelice stopljenega kokosovega olja
  • ½ skodelice riževega mleka (lahko tudi vode)
  • 3 žlice javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja

Za nadev:

  • sadje po želji: češnje, jagode, borovnice...
  • 5-6 žlic javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja
  • ščepec vanilije v prahu
  • 2-3 žlice ekološkega koruznega škroba (ali kateregakoli zdroba) 

Pečico segrejemo na 180°C. Sestavine za testo stresemo v posodo, zavihamo rokave in pripravimo testo, dodajamo moko ali tekočino, če je česa premalo, in testo razvaljamo ter damo v pekač, ki ga premažemo s kokosovim oljem. Pečemo 10 minut na 180°C.

Nato dodamo nadev iz sadja, ki ga imamo (češnje, jagode, borovnice...). Sadje lahko na hitro zmešamo na rahlem ognju s 5-6 žlicami javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja (več ali manj, odvisno kako sladko želimo), malo vanilije v prahu in 2-3 žlicami koruznega škroba ter mešanico dodamo na testo. Če nam je ostalo kaj testa, lahko preostanek uporabimo in okrasimo z mrežo na vrhu. Lahko oblikujemo tudi manjše pite in preko nadeva dodamo še eno plast testa, ki ga prepikamo z vilicami.

Pečemo 30 minut na 180°C.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri