Recept: Bučkini polpeti z vegansko kislo smetano

31. 8. 2016
Deli
Recept: Bučkini polpeti z vegansko kislo smetano (foto: Cassie Howard )
Cassie Howard

Ne veste, kaj novega bi ustvarili z bučkami? Predlagamo enostaven veganski recept za kosilo ali večerjo. 

Za dve osebi.

Sestavine:

  • 1 velika zucchini bučka, naribana
  •  ½ žličke soli
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ skodelice kamutove moke
  • ½ žličke koriandra (ali peteršilja)
  • ½ žličke čebule v prahu
  • ¼ žličke popra
  • 1 žlica sezamovega, kokosovega ali drugega olja za peko

Naribajte bučko in posolite ter pustite kakšno uro, da izpusti vodo. Nato z rokami ožamite in odcedite odvečno vodo. V posodi zmešajte naribano bučko z začimbami in moko. Dobro premešajte. Oblikujte v korglice in rahlo potisnite, da se sploščijo. Položite na segreto olje in pecite na vsaki strani dokler ne pozlati (približno 5 minut). Postrezite z vegansko kislo smetano.

Veganska kisla smetana:

V mikserju ali blenderju zmiksajte ½ skodelice namočenih (vsaj 2 ure) indijskih oreščkov, 1 žličko limoninga soka, ½ žličke jabolčnega kisa, ščep soli in ½ skodelice vode (oz. po potrebi).

Dober tek!

Recept: veganinsanity.com

Preberite še: 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja