Pirini grisini s čemažem in črnim sezamom - Za vse čute - Sensa.si

Pirini grisini s čemažem in črnim sezamom

Veganske hrustljave paličice iz polnozrnate pirine moke

18. 3. 2017

Sestavine za 3 osebe:

  • 140 g mlačne vode
  • 13 g svežega kvasa
  • 290 g bio polnozrnate pirine moke
  • 7 g himalajske soli
  • 15 g črnega sezama
  • pest svežega čemaža
  • 50 g olivnega olja

Postopek:

Najprej naredimo kvasni nastavek. V mlačno vodo nadrobimo svež kvas, premešamo in postavimo na stran za deset minut. Moko stresemo v večjo posodo, dodamo sol, črni sezam in drobno nasekljan čemaž ter premešamo. Pripravljen kvasni nastavek dodamo moki, prilijemo še olivno olje in začnemo gnesti. Iz sestavin zamesimo voljno, prožno in gladko testo. Rahlo ga pokapamo z nekaj kapljicami olivnega olja, damo v posodo, kjer smo ga gnetli, in dobro pokrijemo s kuhinjsko krpo.

Pustimo počivati na sobni temperaturi, približno eno uro, da dvojno naraste. Pečico segrejemo na 200° C in pekač obložimo s papirjem za peko. Vzamemo tretjino testa, ga oblikujemo v pravokotnik in razvaljamo na debelino približno slab centimeter. Preostalo testo imamo nenehno pokrito, da s tem preprečimo nastanek skorjice. Razvaljano testo narežemo na trakove širine en centimeter.

Z roko jih oblikujemo v paličice enakomerne debeline in poljubne dolžine. Postopek ponovimo s še preostalim testom. Grisine položimo v pekač in pečemo toliko časa, da dobijo zlato rjavo barvo, dobrih deset minut.

Recept nam je razkrila ekipa Organic Garden, kjer z ljubeznijo pripravljajo vsakodnevne okusne, zdrave in preproste obroke, predvsem iz ekoloških in organskih sestavin.

Celoten članek s čemaževimi recepti lahko preberete v aprilski številki revije Sensa

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri