Kako premagati strah pred potovanjem v ednini?

Si tudi vi ne upate na potovanje sami, čeprav je to že dolgo vaša skrita srčna želja? Prepustite se nečemu novemu in preprosto zaupajte v izkušnjo potovanja z nekom, ki ga sploh ne poznate!

22. 6. 2015

Če vas je strah potovati čisto sami, si preko forumov najdite sorodno potovalno dušo.

Moja zgodba in popotniška pot se je začela pri 19 letih, ko nikakor nisem vedela, kaj želim od življenja, kdo sploh sem in kam naj se karierno usmerim. Kaj naj? sem se spraševala, ko so se vsi moji sošolci navdušeno vpisovali na univerze, v globokem prepričanju, da vedo, kaj bi radi postali, mene pa je že misel na to le še močneje ustrahovala. Vzela sem si eno leto premora ter se kmalu odpravila na svoje prvo večje potovanje v Maroko.

Vendar pa v mojem življenju takrat ni obstajal niti en sam prijatelj, ki bi bil pripravljen žrtvovati svoje udobno življenje v Sloveniji v zameno za 'backpacking' in iskanje nasmehov domačinov v eni od muslimanskih dežel.

Moj strah pred tem, da grem na pot sama, je bil prevelik, da bi si to upala, zato sem preko prvovrstnega foruma na spletni strani www.staljubljana.com poiskala sorodno dušo s podobnimi popotniškimi nameni. To je bila Neja, s katero sva se odpravili na avanturo, kjer sva se, čeprav neznanki, lepo ujeli in skupaj ustvarili čudovite spomine.

Maja Novak Mayita

Majina potovanja in z njimi povezane projekte lahko spremljate na www.mayita.si in na FB strani Mayita – Essence of life on the road

Celoten članek s potovalnimi nasveti lahko preberete v tiskani reviji Sensa junij/julij

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri