Ali veste, kako je videti »lena koža«? - Za vse čute - Sensa.si

Ali veste, kako je videti »lena koža«?

Konvencionalna kozmetika kožo z raznimi sintetičnimi sestavinami tako razvadi, da se »poleni« in s tem izgubi sposobnost normalnega delovanja.

25. 1. 2017 | Promocijsko sporočilo

Kozmetika nas spremlja na vsakem koraku, a le redkokdo se vpraša, kakšen vpliv ima na našo kožo. Kozmetični izdelek, ki ga nanesemo na kožo, lahko skoznjo preide v krvni obtok, zato je še toliko bolj pomembno, da skrbno izberemo negovalne izdelke, ki blagodejno vplivajo na kožo. Naravna kozmetika kožo hrani in jo spodbuja k delovanju. Naravni in organski izdelki ne delujejo namesto kože, temveč v sodelovanju z njo, zaradi česar ne postane odvisna od določenih sestavin. To pa je ravno v nasprotju s konvencionalno kozmetiko, ki kožo z raznimi sintetičnimi sestavinami tako razvadi, da se »poleni« in s tem izgubi sposobnost normalnega delovanja.

V prodaji je veliko kozmetičnih izdelkov, na katerih piše, da so naravni ali organski. Pa je to vedno res? Bodite pozorni, da sta na izdelku oznaki COSMEBIO in/ali ECOCERT, ki potrjujeta, da je izdelek organski oziroma dosega predpisane standarde. Ti standardi obsegajo naslednje kriterije:

  • Najmanj 95 % naravnih sestavin v posameznem izdelku je naravnega izvora.
  • Najmanj 95 % vseh naravnih sestavin je pridobljenih z ekološkim poljedelstvom.
  • Izdelek vsebuje od 30 do 40 % aktivnih sestavin.

Certifikat tudi zagotavlja, da je najmanj 10 % vseh sestavin končnega izdelka certificirano ekoloških. Obstajajo pa nekatere uveljavljene znamke naravne kozmetike, ki ta kriterij še presegajo. Ena izmed njih je francoska organska kozmetika Melvita. Njeni izdelki vsebujejo najmanj 20 % ekoloških sestavin. Melvita uporablja najčistejše in najkakovostnejše naravne sestavine ter med s strogo nadzorovanim in sledljivim izvorom. Prednost daje lokalnim pridelovalcem iz Francije in pravični trgovini, poleg tega pa ne uporablja sestavin, ki bi lahko škodovale zdravju ali okolju. Te so:

  • parabeni, fenoksietanol in metilizotiazolinon,
  • sintetični UV-filtri,
  • silikoni,
  • mineralno olje,
  • aluminijev klorohidrat in
  • sintetična barvila.

V Melvitinih izdelkih so združeni najčistejši zakladi iz narave, kot so rastlinska olja, cvetne vodice in rastlinski izvlečki. Z njimi je Melvita ustvarila dovršene negovalne formule za obraz, telo in lase, ki delujejo izjemno blagodejno. Sodobni in učinkoviti negovalni izdelki organske kozmetike Melvita so primerni za vso družino, saj zadostijo različnim potrebam in željam, zato ni razloga, da ne bi začeli organsko že danes.

Izdelki Melvita so na voljo v spletni trgovini www.melvita.si, na prodajnih mestih Nama, Maxi, Müller in Vita Care ter v izbranih poslovalnicah Lekarne Ljubljana.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri