Zgodba o obsojanju

Povsem preprosta zgodba o umazanem perilu nosi sporočilo, ki se ga morda nekje v sebi ves čas zavedamo, a še vedno ponavljamo navado in tako radi obsojamo in ocenjujemo druge.

Zgodba o obsojanju (foto: Profimedia) Profimedia
27. 6. 2019

Novoporočeni par se je vselil v novo stanovanje. Prvi dan, ko sta se vselila v novo sosesko, žena skozi okno opazi sosedo, ki obeša umazano perilo. Možu zakliče: »Poglej jo, kako lahko obeša umazano perilo! Morda si ne more privoščiti pralnega praška? Morda bi jo morala jaz naučiti, kako se pravilno pere!«

Mož jo je poslušal, a ni rekel ničesar. Dan za dnem je poslušal, kako žena ogorčeno opazuje sosedo, ki obeša umazano perilo. Čez kakšen mesec je žena presenečena, saj opazi, da soseda končno obeša čisto perilo. »Končno je nekdo sosedi pokazal, kako se pravilno pere,« zakliče možu.

Mož odvrne: »Ne, danes sem zgodaj vstal in počistil naša okna.«

Tako je v življenju, preden sodimo druge, prvo poskrbimo, da so naše oči in srca čista. Nato pa namesto obsojanja raje izberimo ljubezen.

Povzeto po: ba-bamail.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri