Zakaj motivacijske besede ne delujejo pri vas?

Ste že doživeli trenutek, ko ste gledali kakšen video posnetek motivacijskega govornika, brali kakšno knjigo na to temo ali pa celo bili v dvorani, ki je pokala po šivih in ste hoteli kar poleteti po slišanem govoru?

Zakaj motivacijske besede ne delujejo pri vas? (foto: profimedia) profimedia
16. 4. 2018

Spomnite se občutka, kako je bil močan, kako ste kar naenkrat dobili malo morje idej, začeli verjeti vase in ste hoteli kar poleteti. A nekaj se je zgodilo v naslednjih dneh… Ideje, ki ste jih dobili tisti dan niso bile več tako intenzivne, mogoče ste celo spoznali, da niso bile ravno najboljše. Skratka, bili ste nazaj v svojem starem mentalnem »sedlu«. Takrat ste spet začeli verjeti prijateljem, ki so vam govorili, da ne hodite na takšna predavanja.

Kaj se je zgodilo?

Predstavljajte si motivacijski govor kot sladkor. Po zaužitju sladkorja čutimo občutek zadoščenja, občutek, da imamo več energije, dvigne se krvni sladkor in počutimo se zadoščeno. A kmalu po zaužitju naše telo začne nižati nivo sladkorja in s sproščanjem inzulina v kri občutimo nenaden padec energije in zaspanost.

Sladkor je do neke mere dober za naše telo, prav tako motivacijske besede. Vendar se moramo zavedati, da če ne začnemo z aktivnostjo po zaužitem sladkorju, naše telo avtomatsko zniža vrednosti in občutimo pomanjkanje energije. Tako je tudi na mentalni ravni, ko doživimo inspiracijo. Življenje od nas takoj zahteva reakcijo! Inspiracija je oblika energije, ki se mora pretvoriti v drugo obliko. Ta druga oblika naj bo aktivnost, dejanje, prvi korak! Po prvem koraku bomo občutili večjo samozavest, pokazal se nam bo drugi korak pa potem tretji…

Zato še naprej berite spodbudne besede, hodite na seminarje in poslušajte posnetke, ampak si danes zadajte nalogo, da boste koristne informacije spremenili v delo in s tem dosegli končni rezultat ter s tem tudi daljše zadovoljstvo.

Napoleon Hill je nekoč zapisal: »Vztrajnost je za človeško osebnost pomembna kot ogljik za jeklo!«

To pomeni, da je vztrajnost sestavni del človeške osebnosti in na podlagi nje dosežemo dolgoročno zadovoljstvo.

Zapomnite si, življenje je tek na dolge proge, prepričajmo se, da bo vsak naš korak odločen in naša drža pokončna ne glede na teren po katerem stopamo.

Jure Andročec

Poglejte si še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri