Tok življenja vam vedno ponudi tisto, kar v tem trenutku potrebujete

Ste točno tam, kjer morate biti.

Tok življenja vam vedno ponudi tisto, kar v tem trenutku potrebujete (foto: profimedia) profimedia
6. 2. 2018

Ne grizite se in ne bodite preveč strogi do sebe. Razvijate se, počasi napredujete, kar pomeni, da boste prišli na cilj, vse ob svojem času. Ne gre pa vse hkrati. 

Ljudje velikokrat pričakujemo preproste odgovore, ki bi rešili naše težave čez noč. Naj bo to od učitelja, zdravnika, prijatelja... A v življenju je običajno tako, da rešujemo stvari postopoma, da stvari potrebujejo svoj čas. 

Vedno lahko napredujemo iz tiste ravni, na kateri se nahajamo. Tam pričnemo z delom. Naj bo to naše zdravje, fizična kondicija, telo, odnosi... Ni vedno lahko. A vse ima svojo pot razoja oz. popotovanje. Vedno si želimo, da bi malce prehiteli tok, da bi bili še danes močnejši, bolj zdravi, bolj vitki, bolj uravnovešeni, da bi bilo vse popolno čez noč. Prepričani smo, da bomo srečni takrat, ko bomo dosegli zastavljeni cilj. 

A pozabimo, da gremo vedno naprej. Tudi takrat, ko bomo rešili določeno težavo ali dosegli zastavljen cilj, se bo pojavilo nekaj novega, kar se mora urediti. Vedno se pojavijo nova področja, ki potrebujejo našo pozornost in izboljšave. Nov list, nova znanja... Kot čebula se nam stvari razkrivajo plast po plast. In tako je vedno v življenju. Do cilja nismo nikoli končali. 

Zato je nesmiselno, da ves čas čakamo na tisto točko, ko bomo uspeli razrešiti določeno težavo. Rajši uživajmo v popotovanju vsak dan, vsak trenutek. 

Nobena čudovita stvar ni bila dosežena ali ustvarjena v trenutku. Nikar ne silimo v nekaj na vsak način, če še ni čas za to. Se bo uresničilo, ko bomo pripravljeni. Tako kot je pri telesni vadbi, določene vaje potrebujejo svoj čas, da jih osvojimo. Če jih želimo osvojiti v trenutku, se bomo poškodovali, izčrpali ali pa nas bo vse skupaj minilo. Zato nikar ne prehitevajmo sami sebe. Korak za korakom. Osredotočimo se na to, kar je naša naloga v tem trenutku. Sledimo toku življenja, ki nam vedno ponudi tisto, kar v tem trenutku potrebujemo. 

Opazite svoje majhne zmage, majhne napredke in jih praznujte. Veselite se vsega, kar prihaja! Pozdravite vse z vznemirjenjem in veseljem, namesto z neučakanostjo in zaskrbljenostjo, kaj bo, kdaj bo...

Kaj pa, če bi bili zadovoljni, da ste, kjer ste v tem trenutku? Medtem ko veste, da delate največ, kar lahko, da se pomikate naprej in ste pripravljeni na to, kar prihaja? 

tinybuddha.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri