Vpliv sončne nevihte na Zemljo v tem tednu

Znanstveniki so pred dnevi opozarjali na solarne nevihte, ki se dogajajo na površju Sonca in vplivajo tudi na Zemljo. 

Vpliv sončne nevihte na Zemljo v tem tednu (foto: profimedia) profimedia
12. 4. 2018

Sončne nevihte so bile napovedane za torek, 10. aprila, in sredo, 11. aprila, na kar je opozarjal ameriški center SWPC (Space Weather Prediction Center).

Znanstevniki NASE so zaznali tri koronalne luknje na površju Sonca, ki so prejšnji teden izbruhnile "visoko hitrostne žarke" oz. geomagnetne nevihte proti Zemlji. Učinke sončne nevihte naj bi občutili v torek (10. aprila) in v sredo (11. aprila), lahko pa tudi nekaj dni kasneje v tem tednu. Spletna stran sciencealert.com piše, da gre za zelo šibke nevihte, tako da vplivi ne bodo veliki ali celo ničelni. 

V tem času so (bila) možna šibkejša nihanja v električni energiji in manjše motnje v satelitskem sistemu. Ko sončni viharji udarijo v Zemljo, vplivajo na elektroniko, komunikacijo, motnje v telefonskih omrežijh, pa tudi na živali. Tudi letala so lahko problematična v tem času, čeprav je bila tokratna nevihta prešibka, da bi vplivala na letalski promet. 

Tovrstne nevihte pa vplivajo tudi na pojav severnega sija aurora borealis, ki naj bi bil v teh dneh viden na določenih delih severne Amerike (še posebej Michigan) in severne Škotske piše dailymail. Kljub precejšnji učinkovitosti magnetnega ščita Zemlje namreč na določenih (polarnih) področjih Zemlje ostaja del, kjer delci iz sončnega vetra prispejo do Zemeljskega površja. 

Kaj pa to pomeni za nas?

Nedavna študija objavljena v reviji New Scientist dokazuje neposredno povezavo med sončnimi nevihtami in človeškimi biološkimi vplivi. 

Sončne nevihte lahko vplivajo na naše vreme (na potrese, izbruhe vulkanov, hurikane, veter in nevihte) pa tudi na človekovo magnetno polje. 

Solarne nevihte lahko vplivajo na človeka, da postane:  

– nervozen
– anksiozen
– zaskrbljen
– omotičen
– tresoč
– razdražjiv
– lenoben
– utrujen
– ima slabši spomin
– občutek slabosti
– pristik v glavi ali glavobol
– občuti lahko valove vročine

Vpliv sočnih neviht na naša čustva

Naša negativna čustva imajo nizke vibracije in so shranjena v naših celicah, če jih nismo izčistili ali sprocesirali. V celičnem spominu imamo zapise preteklih izkušenj in travm. Fotonska energija ima veliko višjo frekvenco in lahko dvigne nižje emocionalne frekvence, da bi tudi te zvišale svojo vibracijo. Zato se lahko zgodi, da občutimo žalost in potrtost brez razloga. Ta čustva običajno trajajo nekje 20 minut in se pojavijo iz nenada. V teh trenutkih smo spodbujeni, da naredimo spremembe v svojem življenju, čeprav morda ne razumemo čisto, zakaj. 

Zanimivo dejstvo te energije je tudi, da ima višjo frekvenco in tako omogoča moč za takojšnjo manifestacijo naših misli. Zato je pomembno, da smo pozorni na svoje misli in razmišljamo o tem, kar si želimo, sicer bomo ustvarili več tega, kar nočemo. 

Če se ne upirate spremembam in ste v odprti procesu transforamcije, bo ta energija dobro vplivala na vas, piše spletna stran consciousreminder.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri