Oblika prstov razkriva značaj

O človekovem značaju nam ne povedo veliko le oči, ki so in ostajajo okno človekove duše, prav tako se nam ni potrebno priučiti branja z dlani ali naštudirati gore astroloških in numeroloških knjig. Za nekaj malega uvida v osebnost sogovornika je dovolj že en bežen pogled na njegove prste.

Oblika prstov razkriva značaj (foto: profimedia) profimedia
18. 11. 2013

Kazalec se imenuje Jupiter in je povezan s samozavestjo, ambicioznostjo, pozitivnim odnosom do življenja in včasih religioznostjo. Sredincu vlada Saturn, zato je to prst odgovornosti, resnostni in uravnoteženosti. Prstanec je v domeni Sonca in ga povezujemo z ustvarjalnimi vzgibi, čeprav ne nujno v umetniškem smislu. Razkriva lastnikov odnos do radosti, uživanja in sreče. Mezinec pa je Merkurjev prst in je zatorej povezan z miselno dejavnostjo in komunikativnostjo, do neke mere pa tudi s spolnostjo.

Tipi prstov

Obstajajo štirje osnovni tipi (ali oblike) prstov:

  • štirioglati so znamenje praktičnosti, tradicionalnosti, razumnosti in urejenosti. Če so oglate tudi prstne konice, ima človek občutek za red in je realist. Je zelo natančen in nikoli ne zamuja.

  • lastniki koničastih prstov so ravno nasprotno: strašno nepraktični. Bolj stvarni in materialistični ljudje jih le težko razumejo. Če so vsi prsti koničasti in dolgi, je človek značilno sanjav in pretirano idealističen. Ceni lepoto, a se z življenjem težko spoprijema.

  • stožčasti ali zaobljeni prsti pripadajo spontanim intuitivcev, ki so tudi precej občutljivi in ranljivi ljudje. So sočutni, sposobni globoke in pristne ganjenosti, vendar v svojih čustvenih odzivih tudi nedosledni.

  • lopatičasti prsti pa so značilni za aktivne, izvirne in energične ljudi. To so podjetni posamezniki pustolovskega duha. Njihova dobra volja in zanesenjaštvo sta prav nalezljiva!

Tako. Zdaj veste.

Ob naslednjem rokovanju z novim znancem pa si le oglejte njihove roke, še posebno obliko njihovih prstov in se sami prepričajte, do katere mere drži zgoraj navedeno.

Vir: Branje z dlani, Roz Levine

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri