Ne pozabite, da srce VEDNO ve

10 lepih misli za vsakdan iz knjige Esenca življenja na poti.

Ne pozabite, da srce VEDNO ve (foto: unsplash) unsplash
1. 7. 2019

1. Ne pozabite, da srce VEDNO ve. Vprašanje je, če ga znamo poslušati, kajti ko ga poslušamo, nam razkrije nepopisno lepo zgodbo, ki si je ne bi mogli predstavljati niti v najlepši pravljici.

2. Širjenje lastne cone udobja je največkrat boleča izkušnja, ki pa nas naposled nagradi z odrešitvijo od vsega, kar smo si mislili, da smo.

3. Zdi se mi, da je med ljudmi ogromno praznih želja, govorimo o tem, kaj bi želeli, kaj bomo – a nato ne naredimo NIČESAR. Kaj pa, če bi šli v akcijo in si uresničili vse, kar si želimo?

4. Ljudje se prevečkrat obregnemo ob negativnosti, ki zagotovo obstajajo v vsakem izmed nas, pozabimo pa slaviti tisto pozitivno, ki doprinese k boljšemu svetu. Ne trdim, da mora biti svet samo pozitiven in "ah in oh in sploh pravljica", mislim pa, da moramo osvetliti obe plati neke osebe ali situacije. 

5. Usmeri svojo energijo in čas v ljudi in dogodke, ki se razvijajo. Pomagaj, svetuj, deli svojo energijo in nasmehe. Ne trudi pa se na vse pretege spreminjati in posegati v nekaj, kar noče ali zaradi določenih razlogov še ne more biti rešeno!

6. V vsakem izmed nas se skriva nekaj tako čudovitega, česar si ne znamo predstavljati niti v svojih najlepših sanjah. Vsi smo v osnovi izjemna bitja, polna norih idej, smeha in vredni vsega občudovanja.

7. Ko premagujemo strahove, jih preobrazimo v nekaj večjega in pridobimo neizpodbitno moč in s tem postanemo večji in močnejši.

8. Delite svoje nasvete in izkušnje nekomu, ki je izgubljen na svoji poti. Delite zvok glasbe nekomu, ki bi rad plesal in pel. Delite kuharske dobrote nekomu, ki bi rad jedel. Delite svoja umetniška dela, da bodo nekomu ogrela sobico, ko ne bo imel za kurjavo. Delite svoj čas in pojdite na sprehod z nekom, ki potrebuje sprostitev. Povejte šalo nekomu, ki potrebuje nasmeh. To je samo delček dobrih del, ki nas nič ne stanejo, vredna pa so več kot vsa bogastva tega sveta. To je tisto, kar nas osrečuje!

9. Ko premagamo svoj um, lahko preskočimo vse ovire, ki nas v življenju zaustavljajo. Tako nam izzivi (po)kažejo pot do naše veličine in nam dokažejo, da zmoremo veliko več, kot pa smo si sami lahko kadarkoli predstavljali.

10. Sami si postavljate meje! Sanjajte VELIKO, če to želite. Ne omejujte se z izgovori, kot so »ne morem«, »ne znam« ali »v tem ni prihodnosti« "If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse," je razložil Jim Rohn.

Misli so povzete iz knjige Esenca življenja na poti avtorice Mayite (www.mayita.si).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri