Nasvet za srečo: Ne primerjajte se z drugimi

Primerjanje z drugimi še posebej velja za današnje čase popolnih slik in "popolnih" življenj na družbenih omrežjih, ko se radi primerjamo z najboljšimi verzijami ljudi ter z obdelanimi fotografijami. 

Nasvet za srečo: Ne primerjajte se z drugimi (foto: profimedia) profimedia
9. 1. 2018

Ljudje smo malce čudni, saj radi prizadanemo sami sebe. Radi poteptamo svojo samozavest, radi se kritiziramo in smo sposobni sami sebi povzročiti, da se počutimo slabo in manjvredno. Bizarno, a vsakdo se kdaj znajde v takšnem položaju. Nekateri pa to počnejo ves čas. 

Dober način, da se ranimo je torej ta, da se primerjamo z drugimi. Vse, kar imamo - sposobnosti, telo, kariero, odnose itd. - vse lahko ocenjujemo na podlagi primerjanja z drugimi. 

A ni pomembno, kdo smo, vedno lahko najdemo nekoga, ki bo imel lepše oblikovano telo, lepše lase, več denarja, boljši avto, več slave, več samozavesti, več šarma, bo bolj uspešen pri delu... in tako naprej. Celo v duhovnih krogih se rado pojavlja tekmovanje. Ljudje se primerjajo, kdo je bolj "duhoven", kdo več meditira, kdo bolje mantra, kdo bolj pozna svete tekste, kdo je bližji guruju. To je pravzaprav noro!  

Še slabše je to, da se primerjamo z najboljšimi verzijami drugih, ki so skrbno izbrane ter obdelane na družbenih omrežjih. Primerjamo svojo jutranjo utrujeno verzijo v ogledalu z nekom, ki ima obdelano fotografijo narejeno v ravno pravem kotu in svetlobi. Primerjamo svoj težek dan v službi z romantično fotografijo počitnic. Vso to primerjanje je iluzija. 

Vsi smo unikatni posamezniki. Vsak ima svoje darove, talente in svoje izzive. Vsak ima svojo zgodbo, ki jo je nemogoče primerjati s katerokoli drugo. Nima smisla, to nam nikakor ne služi. Uničujemo sami sebe, če se primerjamo z drugimi. Zato ne dovolite svojemu umu, da zapade v to dejanje. Imate moč, da to preprečite. 

Bodite pa najboljša verzija sebe, vprašajte se, ali ste lahko še boljši? Potrudite se. To vas bo navdalo z dobrimi občutki. Izkoristili boste svoje potenciale in svoj dar življenja. To pa ima smisel. 

Svet ne potrebuje, da ste komurkoli podobni. Svet potrebuje najboljšo verzijo vas. 

Prirejeno po: Giridhari Das, Conscious Reminder

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri