Moby: "Ne rabite biti nor vegan, kot sem jaz." - Za navdih - Sensa.si

Moby: "Ne rabite biti nor vegan, kot sem jaz."

Ameriški glasbenik Moby je spregovoril o svoji glasbeni poti in aktivizmu, za katerega čuti, da je njegovo primarno poslanstvo.

11. 1. 2017

"V tem obdobju življenja rad ustvarjam glasbo, a biti živalski aktivist je moja življenjska naloga. Glasbo sem pričel ustvarjati pri svojih 9. letih, nikoli pa si nisem mislil, da bo to postala moja kariera. Mislil sem, da bom učitelj filozofije ali morda delal v knjigarni ter ustvarjal glasbo v prostem času, katere ne bo nihče poslušal. Vsak dogodek v moji glasbeni karieri je bil zame popolno presenečenje. Trenutno rad ustvarjam glasbo, sovražim pa iti na turneje, rad bi pisal knjige, rad bi bil boljši živalski in okoljski aktivist. Rad bi hodil, delal jogo, meditiral...

Sem namreč mnenja, da bi vse živali morale imate enake pravice. Trenutno se na planetu goji na milijarde živali, ki proizvajajo metan, zaradi česar vplivajo na klimatske spremembe, povzročajo sekanje gozdov, uničujejo človeško zdravje, povzročajo diabetes, debelost, bolezni srca, poleg tega da te živali neznosno trpijo. Mislim, da je sedaj zelo dober čas za živalski aktivizem. Glede na število trpečih živali imamo še veliko dela. Želim si biti učinkovit aktivist in advokat za to, v kar verjamem.

Moj nasvet ljudem je: delajte bolje, delajte bolje zase, za okolje in živali. To ne pomeni, da morate biti nor vegan kot sem jaz, samo delajte bolje, izobrazite se in sprejemajte boljše odločitve."

Preberite si še: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri