Kaj vas trenutno najbolj muči v življenju?

V življenju je vedno najpomembnejše to, da ugotovimo, katero lekcijo trenutno živimo in kaj je trenutno naš najpomembnejši izpit, ki ga moramo opraviti. 

Kaj vas trenutno najbolj muči v življenju? (foto: unsplash) unsplash
15. 12. 2018

Vzamimo si čas zase. Ali je to zjutraj v postelji, popoldne na sprehodu ali zvečer pred spanjem. Ustvarimo si mirno okolje in tišino. Le v tišini bomo namreč lahko slišali sebe. In se vprašajmo: Kaj je trenutno moja lekcija? 

Življenje nam v vsakem trenutku in skozi vsako situacijo poskuša nekaj sporočiti. Najpomembnejši izpit je običajno tisto, kar v nas povzroča neprijetnosti, tisto, čemur bi se najraje izognili in izmaknili. Česar si morda niti nočemo priznati. Točno to je naš največji izpit. 

Morda se ta kaže v odnosih ali v delu. Kaj vas trentuno moti pri partnerju, pri starših, otrocih, sodelavcih ali prijateljih? Običajno dobivamo v odnosih le ogledala sebe ali nas opozarjajo na tisto, kar moramo spremeniti. Poglejte svojo odnose pod drobnogled. 

Takoj, ko vas nekaj zmoti, vam gre na živce ali v vas vzbudi burno reakcijo, recite: "Stop, zakaj takšni občutki? Od kje izvirajo? Kaj mi sporočajo? Zakaj me to tako moti?" Pa naj bo to občutek manjvrednosti, ljubosumja, žalosti, nesprejetosti, tekmovalnosti, občutek, da ste za vse sami ali kaj drugega. Za nasvete, kaj storiti, ko vas popadejo negativna čustva glejte tukaj. 

Opazujte, katera negativna čustva prihajajo na površje? Naj odhajajo tista, ki ste jih potisnili globoko vase, a nikar ne ustvarjajte novih. 

Sprejmite to kot zabavno prakso, kakor da bi raziskovali okolico, le da tokrat radovedno raziskujete in opazujete sebe. 

Ni vedno lahko, vendar je nujno... 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri