6 stvari, ki jih morate vedeti o Sončevem mrku

V nedeljo, 3. novembra, so Sončev mrk lahko občudovali v delih centralne Afrike, podobe pa so že zaokrožile po spletnih medijih. 

Sončevi mrki imajo izjemno moč (foto: profimedia) profimedia
4. 11. 2013

1. Navdušujoče fotografije Sončevega mrka so zaokrožile po svetu

Twitter, Instagram in Facebook so se napolnili s fotogafijami te nebesne čarovnije, vključujoč z neverjetnim posnetkom mrka iz mednarodne vesoljske postaje. Tule je jagodni izbor:

2. Učinke Sončevega mrka bo moč čutiti še naslednjih šest mesecev

Sončev mrk v znamenju škorpijona ima vpliv na intimnost, nadzor, moč in denar, sam mrk pa je oznanilo novih začetkov na vseh teh področjih. Pravijo, da bo zaradi mrka zato močneje občutiti strahove povezane z izgubo, prevaro ali razkritjem naših šibkih točk. 

Sončev mrk napoveduje dobro obdobje za osredotočenje na vse osebnostne značilnosti znamenja škorpijona -  strast, iznajdljivost, globina, dojemljivost, fokus - in odkrivanje, kako te značilnosti pozitivno vključiti v naše življenje. V tem obdobju se bomo lažje soočanje z bremeni, ki prevzemajo nadzor nad našim življenjem in se želimo osvoboditi iz njihovega primeža, npr. odvisnost in dolgovi. 

Obenem astrologi opozarjajo, da znamo biti v tem obdobju nagnjeni k nepremišljenim, impulzivnim odločitvam. Morali bomo biti previdni, da odločitev ne bomo sprejemali nenadno in brez pomislekov na čustva in posledice pri drugih ljudeh. 

Vplive Sončevega mrka naj bi najbolj čutili ljudje rojeni v znamenju škorpijona in tisti, ki imajo to znamenje v ascendentu.

3. Mrki v besedah astrologinje Stephanie Austin

Priznana astrologinja Stephanie Austin pravi, da mrk pomeni ponovno usklajevanje tako elektromagnetskih polj Zemlje, kot tudi naših osebnih energetskih polj. "Predstavljajte si to tako, ko če bi iz računalnika zbrisali star program in namestili nove vzorce."  

Mrki po besedah Stephanie Austin tako predstavljajo konec nekega cikla in začetek novega. Letošnji drugi in zadnji mrk je primeren predvsem za nove začetke na področju razumevanja naše odgovornosti - če ste prepričani, da so za nekatere stvari v vašem življenju krivi drugi ljudje, je to čas, ko ponovno ocenite situacijo in odgovore poiščete pri sebi.

4. Tokratni sočni mrk je bil t.i. hibridni, sicer izredno redek tip Sončevega mrka

V 5.000 letih, med 1999 pr.n.št. in 3000 n.št., je v katalogu Sončevih mrkov za pet tisočletij, imenovanem Fred Espenak's Five Millennium Catalog of Solar Eclipses označenih 11.898 Sončevih mrkov. Od teh jih bo v teh letih skupaj le 596 hibridnih, kar je zgolj 4.8% vseh Sončevih mrkov v petih tisočletjih.

Naslednji hibridni Sončev mrk se bo zgodil 17. oktobra 2172. Pred tokratnim pa je bil hibridni Sončev mrk viden 20. novembra, davnega leta 1854.

5. Kritični dnevi okoli mrkov

Obdobje mrkov je znano kot obdobje kritičnih, nepredvidenih dogodkov, naključij in tudi nesreč. Ker gre za tako intenzivno obdobje, astrologi svetujejo, da si najpomembnejše in najtežje naloge prestavimo za vsaj tri dni po mrku. Takrat naj bi bila Luna in Sonce ponovno v usklajenem ritmu. 

6. Moč mrkov

Zgodovina je polna dogodkov izjemnih razsežnosti, ki so se pripetili ravno v času mrkov. Leta 1912 se je v času mrka potopil Titanik, leta 1986 je svet obnemel pred jedrsko katastrofo v Černobilu, leta 1997 je umrla princesa Diana, leta 1999 se je zgodil veliki potres v Turčiji, leto kasneje je ob mrku potonila ruska podmornica Kursk, leta 2001 pa se je pripetil katastrofalni potres v San Salvadorju. No, se pa je v času Sončevega mrka leta 1991 osamosvojila Slovenija. (Vir: lunin.net)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri