Zakaj smo danes tako težko srečni?

Pisatelj Matt Haig se je nekaj let boril z depresijo. Bil je prepričan, da ne bo dočakal naslednjega dne. Danes je uspešen pisatelj, ki popisuje svoje izkušnje, ki so ga popeljale do ozdravitve. Tu je njegov zapis o današnjem svetu in zakaj smo včasih tako težko srečni.

Zakaj smo danes tako težko srečni? (foto: profimedia) profimedia
9. 11. 2017

Svet je vse bolj oblikovan tako, da nas spravlja v depresijo. Sreča namreč ni dobra za ekonomijo. Če bi bili srečni, zakaj bi hoteli imeti še karkoli več? Kako bi nam prodali »anti-age« kremo? Zakaj bi glasovali za določeno politično stranko? To je mogoče le, če ljudi spraviš v stanje zaskrbljenosti. Kako jih pripraviš do tega, da plačujejo zavarovanje? Tako, da jih narediš zaskrbljene glede vsega. Kako jih pripraviš do tega, da gredo na plastično operacijo? Tako, da ves čas poudarjaš njihove fizične manke. Kako jih pripraviš, da gledajo televizijski šov? Tako, da ustvariš občutek, da bodo zamudili vse, če ga ne bodo gledali. Kako jih pripraviš, da bodo kupili najnovejši pametni telefon? Tako, da ustvariš občutek, da so popolnoma zaostali, če ga nimajo.

Biti miren in zadovoljen postane nekakšno revolucionarno dejanje. Biti srečen s svojim obstojem in se počutiti dobro v svoji (neurejeni) človeškosti res ne bi bilo dobro za ekonomijo in posel.

"Reasons To Stay Alive", Matt Haig

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri