Umetnost zdravljenja telesa z dialogom

Ste vedeli, da se lahko pogovarjate s svojim telesom? Ste vedeli, da pogovor s celicami vašega telesa vpliva na izboljšanje vašega fizičnega in psihičnega zdravja? Pogovor z vašim telesom lahko zdravi, pozdravi in obogati vaše življenje.

Umetnost zdravljenja telesa z dialogom (foto: profimedia) profimedia
10. 10. 2017

S prijaznim in sočutnim pogovorom s samim seboj ter s pozitivnim načinom razmišljanja, imamo vpliv na to, kako celice delujejo, se obnašajo in kako učinkovito se zdravijo.

Številni ljudje se soočajo z boleznimi, bolečinami ali poškodbami, vendar pogosto ne vedo, kako jih rešiti. Ne zavedajo se, da vrlino samozdravljenja nosijo v sebi. Naše telo ima odgovore, v sebi nosi modrost samo-zdravljenja in ponovne vzpostavitve energetskega in harmoničnega ravnotežja. Človeško telo se bolj zaveda svojih lastnih ˝napak˝, kot bi si lahko mislili ali predstavljali; človeško telo zazna težave še prej, kot lahko to pokažejo medicinske tehnične naprave.

Naše telo ima prirojeno sposobnost, da se povsem pozdravi, regenerira, vendar mu zaradi hitenja, ihtenja, panike ter današnjega tempa življenja pogosto niti ne damo priložnosti. Neprestano se vpletamo v zunanje načine razreševanja in zdravljenja, s tem pa pozabljamo, da bi morali ˝notranje˝ razreševati problem. Slednje je možno le, ko razvijemo spoštljiv dialog in odnos s samim seboj.

Naše telo sestoji iz sklopa 5-ih teles: dušno, mentalno, čustveno, eterično in fizično telo. Pri tem naš način razmišljanja vpliva na naša čustva in čustveno telo, hkrati pa lahko s tehniko pogovora s telesom in telesnimi celicami odkrijemo tudi skrita, shranjena čustva, ki lahko povzročajo neravnovesja v telesu. Pri tehniki pogovora s seboj in telesom odkrijemo, kaj so lahko vzroki neravnovesja.

Tehnika dialoga s svojim telesom navaja, da so vsi problemi notranji, zunanji fizični problemi pa so zgolj manifestacija vprašanj, s katerimi se notranje ukvarjamo. To pomeni, da ko pogledamo vase, raziščemo svojo notranjost, smo bolj sposobni in zmožni reševati svoje težave. Številni zunanji problemi so namreč posledica naše notranjosti. Vse duhovne prakse praktično temeljijo na ideji izboljševanja svojega notranjega sistema, delovanja in življenja. Ko notranji sistem in organizacija delujeta složno, potem tudi vse ostalo v življenju teče bolj gladko. 

Kako pa bi lahko torej razvili ustrezen dialog s svojim telesom, in kako bi lahko naredili, da bi bila vsaka celica vašega telesa bolj odprta in sprejemljiva na takšno zdravljenje?

Obstajajo številni načini, kako lahko vzpostavite dialog s svojim telesom:

-  Svojemu telesu morate dati zavedanje in mu sporočiti željo po ponovni vzpostavitvi ravnovesja. Bolezen in bolezenska stanja so namreč posledica stresa in tega, da je vaše telo v neravnovesju. Pri vzpostavljanju ravnovesja sodelujte s svojim telesom, vzpostavite dialog in mu dajte v vednost, da mu boste stali ob strani.

-  Bodite prijazni in sočutni pri dialogi s svojim telesom. Telesne celice so vedno globoko seznanjene s čustvi, ki jih doživljate, ter se odzivajo na njih. Bodite pozorni na svoja čustva. 

-  Svojemu telesu dajte čas. Večina nas postane zelo nestrpna, ko se ne počuti dobro. To je lahko tudi razlog, zakaj iščemo rešitev, ki nas lahko najhitreje in najučinkoviteje pozdravi. Telo potrebuje svoj čas, da se ozdravi. Dajte mu torej čas, ki ga potrebuje in ne bodite neučakani. 

- Bodite pozorni, da vaš dialog ni le na ravni uma, pač pa si želite ozdravitve resnično v svojem srcu. 

Umetnost zdravljenja telesa skozi dialog lahko povsem spremeni vaše življenje. Ne boste le pozdravili svojega telesa, namreč boste imeli s tem blagodejen učinek tudi na svojo dušo in duševno telo. Z notranjim dialogom boste postali srečnejša oseba, bolj v harmoniji z življenjem, znotraj sebe se boste počutili bolj celostno. Občutili boste neverjetni mir, kar bo posledica vašega srčnega pogovora s svojim telesom in s seboj. Saj veste, kot so tudi zatrdile raziskave, imajo besede velik vpliv na telesne celice in na njihovo delovanje.

Vir: inhalepositivevibes.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri