Vsi ljudje, ki jih imenujemo geniji, delujejo skozi zavest srca

Tesla je vedel, da imamo na voljo različne oblike iste energije in da se lahko z njo povežemo, ne da bi pri tem posegali v zakone narave. »Tistega dne, ko bo znanost začela proučevati nefizične pojave, bo v enem desetletju napredovala bolj kakor v vseh stoletjih svojega obstoja,« je nekoč dejal.

Vsi ljudje, ki jih imenujemo geniji, delujejo skozi zavest srca (foto: unsplash) unsplash
8. 8. 2018

Le redkim je znano, da je bil Nikola Tesla izjemno duhovno razvit človek. Še redkejši so slišali za obstoj metode zdravljenja, poimenovane Tesla metamorfoza, ki je utemeljena na Teslovih principih Svetlobe, Ljubezni in Enosti.

Geniji delujejo skozi zavest srca


»Ta človek je popolnoma drugačen od vseh zahodnjakov … Pokazal mi je svoje eksperimente z elektriko, ki je zanj živo bitje, z njo se pogovarja in ji ukazuje … To je zelo duhoven človek. Nedvomno poseduje duhovnost najvišje stopnje in je sposoben priklicati vse naše bogove … V njegovih električnih plamenih različnih barv so se pred mano pojavili skoraj vsi naši bogovi: Višnu, Šiva … in občutil sem tudi prisotnost samega Brahme.« Tako je opisal svoje srečanje s Teslo veliki hinduistični duhovni učitelj Swami Vivekananda v pismu svojemu indijskemu kolegu Alasingu Perumalu. Vivekananda, ki je bil leta 1906 poslan na Zahod, da bi preučil možnost poenotenja vseh svetovnih religij, je Teslo obiskal v njegovem newyorškem laboratoriju.
»Tesla je bil genij zato, ker je bil zelo duhoven človek. Zavedal se je, da energija niso samo delčki, ki se mehansko premikajo. Zavedal se je, da pri svojem delu z energijo sodeluje z velikansko univerzalno zavestjo, ki se ji danes reče polje, on pa ji je rekel aktivni eter,« pravi Anja Petrović, ki je rekonstruirala Teslovo zdravljenje in ga poimenovala Tesla metamorfoza. »Vsi ti ljudje, ki jih imenujemo geniji, delujejo skozi zavest srca. Danes znanost odkriva, da ima srce veliko večji in močnejši učinek na to, kako zaznavamo svet. Kako reagiramo na svet. Pravzaprav gre 80% informacij iz srca do možganov in drugih delov telesa in le približno 20% iz možganov do srca. Tesla je govoril, da so njegovi možgani zgolj sprejemnik, da v vesolju obstaja vir, od koder prihaja vse znanje, navdih in moč. Znanje je nekaj, kar je končno, in zavestno ga je znal prenesti iz vira,« poudarja Anja Petrović.

Za Teslo je bil ves univerzum povezan, tako v materialnem kot duhovnem smislu: »Obstaja neko jedro v univerzumu, iz katerega prejemamo vso moč, vse navdihe, to jedro nas neprestano privlači. Čutim njegovo moč in vrednote, ki jih oddaja celotnemu univerzumu in ga s tem vzdržuje v ravnotežju. Skrivnosti tega jedra nisem odkril, vendar vem, da obstaja, in če mu želim dati snovno lastnost, potem mislim, da je to Svetloba, a če ga poskušam razumeti duhovno, potem sta to Lepota in Sočutje ...«

Celoten članek lahko preberete v tiskani reviji Sensa avgust/september 2018

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri