Te igre pozitivno vplivajo na razvoj vašega otroka

Pomembno je, da otroka skozi različne aktivnosti spodbudimo k temu, da se skozi igro nauči novih veščin, razgiba svoje možgane in se tako lažje pripravi na svojo prihodnost.

1. 10. 2018 | Promocijsko sporočilo

Danes, ko se vsi utapljamo v poplavi informacij, imajo starši težko nalogo otroka skozi igro spodbuditi k njegovi osebni rasti. Večina otrok svoje življenje preživlja na telefonu in računalniku, medtem pa postajajo odvisni od spletnih iger, zapušča jih zdrava pamet in možgančki postajajo leni. Zato je pomembno, da otroka skozi različne aktivnosti spodbudimo, da se skozi igro nauči novih veščin, razgiba svoje možgane in se tako lažje pripravi na svojo prihodnost.

Tukaj je 5 zabavnih vzgojno-izobraževalnih aktivnosti za otroke:

1. Naučite jih stika z naravo in varovanja okolja

Otroci so, še bolj kot odrasli, naravna bitja, ki jim je stik z naravo zelo blizu. Kaj je lahko še bolj izobraževalno in obenem zabavno, kot da otroka naučite, kako se posadi drevo, neguje vrt in varuje okolje. Otroci se bodo s tem, ko bodo posadili drevo, počitili odgovorne za naravo in okolje. Lahko jih poučite o škodljivem sekanju dreves in krčenju gozdov. Pojasnite jim lahko, kakšne posledice ima krčenje gozdov na vsa živa bitja, ki živijo na zemlji.

2. Igrajte se z barvami

Barvni vzorci in slike imajo zelo pozitiven vpliv na dvig otrokovega razpoloženja. Otroci se bodo z veseljem vključili v aktivno ustvarjanje in se poleg tega še kaj naučili. Na mizo jim razprostite barvice, vodenke, tempere in naj se ustvarjanje s čopičem, ali pa kar z rokami, začne. Na koncu lahko samo upamo, da se ne bo končalo na stenah. ;)

3. Ustvarjajte s hrano

Ena izmed težjih nalog marsikatere mame je, da otroka navduši nad »zdravo« hrano. To lahko storimo tako, da otroka vključimo v pripravo hrane. Naj se otrok igra s sadjem in zelenjavo, naredi iz njega razne vzorce, ki so mu všeč, in potem z njimi okrasi pripravljene jedi. Tako obstaja velika verjetnost, da bo jed, ki si jo je otrok pripravil sam, tudi z veseljem pojedel.

4. Pomagajte jim sprejemati odločitve in izražati veselje

Spodbujajte otroka, da izrazi čustva in sprejema lastne odločitve. Dovolite mu, na primer, da sam izbere svoje zunajšolske dejavnosti in ceni odločitve, ki jih sprejme. Naučite ga biti odgovoren. Bodite zainteresirani za dejavnosti svojega otroka in raziskujte z njim različne dejavnosti, ki jih ima rad. Če mu je všeč jahanje, mu povejte zanimivo zgodbo, povezano s tem, naučite ga kaj o konjih in mu predstavite nekaj izzivov.

5. Odpeljite jih v kreativno mesto Minicity

Otroško kreativno mesto Minicity Ljubljana bo z razširitvijo na približno 2000 kvadratnih metrov otrokom ponujalo še več zabave z novimi interaktivnimi hišicami, povečanim kreativnim parkom in prostori za rojstnodnevna praznovanja. Dodali so še internetni kotiček za starše, prostor za počitek in trgovino z didaktičnimi igračami. 4. oktobra 2018 v Dvorani A pripravljajo slavnostno odprtje novega interaktivnega motorično-didaktičnega igrala za učenje otrok o varnosti v prometu, ki je nastalo v partnerstvu z AMZS-jem, Zavarovalnico Generali, Javno agencijo RS za varnost prometa in Didaktičnimi igračami.

V sklopu otvoritve, 4. oktobra, bo ob 18. uri tudi mega koncert za otroke. Prihajajo Ribič Pepe in RTV Slovenija, Nipke in Trkaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri