Soulwork delavnica s Tino Puncer

Mesec marec je mesec žena, materinstva, pomladi ter mesec prebujanja in novih začetkov. Zato sem za bralke in bralce revije Sensa in portala Sensa.si pripravila posebno Soulwork delavnico. Zanimanje za teme, ki smo jih obravnavali v člankih, je namreč veliko.

5. 3. 2013

Od vsepovsod dobivam vaša sporočila in vprašanja glede vaših družinskih vzorcev in problemov s področja partnerstva, starševstva ter neprijetnih čustev, kot so strah, jeza, žalost...

Kolikokrat ste si rekli, da ne boste nikoli podobni svojim staršem, pa sedaj ugotavljate, da ste jim še kako podobni? Za vas imam razmeroma slabo in dobro novico. Razmeroma slaba novica je ta, da bodo tudi vaši otroci podobni vam in vam bodo zamerili podobne stvari, kot jih vi zamerite svojim staršem. Dobra novica pa je, da se lahko spremenite na bolje in tako svojim otrokom predate predvsem zdrave družinske vzorce.

Veliko nas je še danes jeznih na svoje starše, ne zmoremo dobre komunikacije z njimi, jim kaj zamerimo, ali še vedno iščemo njihovo pozornost in odobravanje, in smo pripravljeni narediti vse, da bi vsaj enkrat slišali tisti »Bravo, tole si pa dobro naredil!« ali »Radi te imamo!«. No, vaši otroci bodo v podobni situaciji, kot ste vi. Zakaj? Ker se skozi otroštvo družinski vzorci, bolečina, miselnost in navade kopirajo na otroka. Kako?

Vse nam pove pregovor What monkey see, monkey do. (v prevodu Kar opica vidi, opica dela.) ali po naše Kar Janezek vidi in sliši, to Janez dela. Vse, kar delate ali ne delate, bodo vaši otroci videli in kopirali.

Če se bojite pajkov, bodo kopirali strah pred pajki, če sovražite moške, bodo kopirali sovraštvo do moških, če se ne cenite, se ne bodo znali ceniti niti oni sami, če ste prepirljivi, bodo prepirljivi tudi oni, če se ne znate postaviti zase, se ne bodo znali postaviti zase. Naj nadaljujem? Če ste preveč samokritični, bodo tudi vaši otroci preveč samokritični do sebe, če ste večinoma žalostni ali prenapeti in vas družinsko življenje ne zadovoljuje, česa se bodo naučili vaši otroci? Kako biti žalosten in prenapet z nezadovoljivim družinskim življenjem.

Torej, kaj je potrebno spremeniti? Sebe!

Drugače bomo svoje vzorce prenesli naprej na svoje otroke. V tem trenutku naši otroci opazujejo, kako izgleda »normalno« družinsko življenje in »normalno« partnerstvo. Če vam to ni všeč, imam za vas dobro novico, da vam lahko pomagam. Meni je pomagala metoda Soulwork, ki kaže neverjetne rezultate že v nekaj urah, včasih celo minutah, in zato sem se je izučila, da lahko naprej pomagam vam.

Soulwork delavnica

bo v petek, 22. 03. 2013, v hotelu Plaza v Ljubljani, od 17:00 do 20:00. Kako do vstopnice? Do vključno 08. 03. 2012 mi na info@soulwork.si napišite seznam, kaj vse si želite v letu 2013 spremeniti v svojem življenju na bolje. Samo tisti, ki mi boste poslali svoj seznam največ 10-tih želja, imate zagotovljeno vstopnico na delavnico. Enemu izmed vas pa bom podarila tudi brezplačno Soulwork individualno srečanje. Število mest je omejeno na 30, zato napišite svoj seznam takoj in si dajte možnost za pozitivno spremembo – zase in za svoje otroke! Saj veste, kjer je namera, tam je tudi pot!

Prispevek za delavnico oz. izmenjava energije: 10 eur

Tina Puncer, Soulwork coach; Soulwork Systemic Coaching

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri