Retrogradni Merkur: Kaj pričakovati?

Merkur se prične gibati retrogradno v znamenju leva 7. julija in konča svoje retrogradno gibanje 1. avgusta v znamenju raka. 

Retrogradni Merkur: Kaj pričakovati? (foto: profimedia) profimedia
4. 7. 2019

Planet Merkur potuje skozi temo, skozi deželo sanj in podzavestnega, s čimer poskrbi, da pomembna dejstva in informacije ne ostanejo nekje ob strani. 

Merkur tako omogoči, da pridejo na plano določeni podzavestni delčki nas, za katere morda sploh vedeli nismo, da obstajajo. Vendar obstajajo in prav je, da pridejo na površje, da jih ozavestimo in razrešimo oz. storimo, kar je potrebno. 

V tem obdobju se lahko pojavijo težave s komunikacijo, številne zamude, okvare računalnikov, počene gum ipd., pojavijo pa se lahko tudi različne stvari oz. ljudje, ali situacije iz preteklosti, ki jih morate pogledati pod lupo in razrešiti. 

V obdobju med 7. in 19. julijem bo Merkur v levu poudarjal pomembnost tega, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje. V življenje lahko zato pridejo različne stvari in situacije, v katerih moramo prevzeti določeno odgovornost. 

Po 19. julijem, ko se bo nahajal v raku, pa nas bo opominjal na to, da moramo prvo stvari urediti v svojem "domu". Urejanje stvari "doma" pomeni tudi urejanje samega sebe, svojega telesa, uma in duše. Pomembno je, da se v sebi počutimo domače in mirno ne glede na to, skozi kakšne preizkušnje gremo. 

Pod vplivom retrogradne energije bomo lahko velikokrat opozorjeni na to, ali imamo zares radi sami sebe in smo resnično pripravljeni, da svobodno zaživimo svoj pravi jaz? 

Morda ni naključje, da se tokratni retrogradni Merkur pojavi le nekaj dni po sončnem mrku. Če je mrk karkoli prinesel na plano, bo sedaj Merkur poskrbel, da bomo imeli čas to predelati, prebaviti, razmisliti o tem... 

Retrogradni Merkur si želi, da se ustavimo, da si vzamemo odmor preden izpeljemo spremembe v življenju. 

V tem času ne pričakujte, da se bodo stvari odvijale hitro. Vse bo potekalo počasneje in bolj zaustavljeno. 

V tem času ni dobro sklepati novih dogovorov, pogodb, obiskovati pomembne sestanke, kupovati dragocene dobrine... 

Retrogradni Merkur vedno prinese s seboj nekaj "težavic", ki niso nujno omejene samo na tehnološke okvare, zamude v prometu, anksioznosti ipd. Morda boste opazili, da veliko več razmišljate in tuhtate o preteklosti.

Nadzirajte tudi svoje impulze kolikor le mogoče, saj boste večkrat na preizkušnji. Ne potrebujete postati povsem agresivna ali čustvena razvalina in ne bodite tekmovalni z drugimi. Razmislite, preden delujete. To je včasih težko. Včasih se zdi, da je edina možnost, da "eksplodirate". Pa vendar poskusite biti pozorni na svojo komunikacijo z drugimi, bodite čim bolj zavestni tega, kar se dogaja v vas, v vaših mislih in čustvih. Poskusite kar se da iskreno in odprto izraziti sebe brez dodatne drame. Čeprav včasih potrebujete morda tudi dramo, da se nekaj premakne... 

Morda boste nervozni, imeli pomanjkanje koncentracije, kar lahko vodi v konflikte in v nesramnost. Ponovno, razmislite, preden spregovorite. 

Če občutite v sebi poseben val energije, ki želi na plano, ga sprostite v varnem okolju. Naj bo to z jokom, tekom, gibanjem, s kreativnostjo ... Karkoli začutite oz. vam pomaga.  

Retrogradni Merkur ljudje radi krivijo za vse, kar se zgodi neprijetnega v tem času. V resnici bi mu morali biti hvaležni, saj gre zgolj za čas, ko smo prisiljeni se soočiti s pomembnimi stvarmi, ki smo jih poprej spregledali ali namensko zapostavljali. 

Soočenje je namreč edini način, da gremo lahko mirno naprej. 

Vir: foreverconscious.com

Za več informacij o retrogradnem Merkurju pa si preberite članek: Prihaja čas retrogradnega Merkurja

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri